“Мег 2”: відгуки критиків та чи варто взагалі дивитися цей фільм

Ще у 2018 року в прокат вийшла картина «Мег: Монстр глибини», яка виявилася настільки успішною, що дозволило зняти продовження. Тим не менш, “Мег 2: Впадина” не особливо сподобалася критикам.

На Rotten Tomatoes новий фільм за участю Джейсона Стейтема отримав 0% позитивних рецензій від критиків. Це мабуть найгірший фільм для актора за його кар’єру.

Інші критики також не високо оцінили фільм:

  • South China Morning Post – 4/10

Чого дуже не вистачає в беззубому сіквелі Вітлі, так це кривавої бійні та почуття гумору. Це недостатньо жорстоко для хорору, але, можливо, занадто різко сімейного перегляду”.

  • Clarín – 5/10

“Фільм переходить від однієї сцени до іншої, поки не досягає кульмінації або чогось такого роду, де рівень ексцентричності (якщо бути добрим) або витівок (якщо бути чесним) стає неймовірною загрозою”

Варто зауважити, що режисер “Мег 2” Бен Вітлі сподівається, друга частина сподобається глядачам і вони захочуть побачити триквел. Наступна частина мала б завершити трилогію за участю Стейтема.

Враховуючи низькі оцінки, складно сказати, наскільки добре “Мег 2” покаже себе у прокаті. Блокбастер прогнозують і так слабкі збори в США. Тому чи варто дивитися цей фільм, це вже ваш особистий вибір.

Мег 2
кадр з фільму

Про що фільм “Мег 2”

«Мег 2: Впадина», як сіквел «Мег: Монстр глибини» (2018) – адаптації книжкової хорор-серії Стіва Альтена про давню акулу-вбивцю.

У попередній частині головний герой, рятувальник-пірнальник Джонас Тейлор, зміг вбити мегалодона – величезну акулу часів динозаврів. Через чотири роки після тих подій йому доведеться знову поринути на дно Маріанської западини. Група дослідників, що шукає поклади корисних копалин, виявляє цілу зграю мегалодонів. Цього разу Джонасу доведеться стати сильнішими, витривалішими, а головне – хитрішими, щоб перемогти у сутичці з групою безжальних древніх хижаків.

Американський фантаст Стів Альтен при створенні серії явно надихався успіхом циклів про стародавніх чудовиськ, що загрожують людям. Насамперед у «Мег» видно вплив «Парку юрського періоду» Майкла Крайтона та «Щелеп» Пітера Бенчлі.

В Україні фільм “Мег 2” вийшов у прокат 3 серпня 2023 року.

Раніше ми писали: Чи варто дивитися фільм “Барбі”: відгуки критиків