У Карелії “вагнерівець”, який повернувся з війни в Україні, вбив 6 людей

В карельському селі Дерев’яне в РФ, у ніч проти 1 серпня виявили зарізаними п’ятьох чоловіків та одну жінку. Вбивства були скоєні у двох приватних будинках, які згодом підпалили, щоби замести сліди.

Джерело: moscowtimes.ru

Російські правоохоронці затримала двох підозрюваних у злочинах: 37-річного Максима Бочкарьова та 38-річного Ігоря Софонова. Обидва були раніше судимі за тяжкими статтями, у тому числі за вбивство, грабіж, розбій, згвалтування та наркотики.

Як з’ясувало місцеве видання «Карелія.Ньюс», Софонов воював в Україні та повернувся до Росії цієї весни. Інформацію підтвердили як місцеві жителі, так і співрозмовники видання у силових структурах. За словами джерела, Софонов був завербований ПВК «Вагнер». Однак на аватарці профілю у «ВКонтакте» у нього стоїть логотип пов’язаного з Міноборони загону «Шторм Z». Також Софонов розмістив на своїй сторінці кілька фотографій у військовій формі та зі зброєю, зроблених на території України.

Зазначається, що жертвами Софонова з спільником, в селі Дерев’яне стали пенсіонер та його син; два брати з інвалідністю, їхня сестра та гість-пенсіонер. Російські правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо вбивства двох і більше осіб (частина 2 статті 105 КК РФ).

Зазначається, що під час засідання щодо обрання запобіжного заходу Софонов всіляко намагався підкреслити приналежність до військових і стверджував, що був поранений на фронті. На запитання судді він відповідав “Так точно”. Суд заарештував обох чоловіків на два місяці. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Слід зазначити, що 18 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що з війни до Росії повернулися 32 тисячі завербованих ним ув’язнених, які відпрацювали контракти. Усі вони отримали помилування президента Володимира Путіна.

Засуджені, що пройшли війну, регулярно потрапляють у кримінальні зведення. На початку червня у Чувашії затримали 23-річного «вагнерівця» Микиту Любімова, який забив до смерті односельця.

Також у червні найманець ПВК «Вагнер» Василь Мурачов розстріляв в Ангарську двох людей, одна з яких загинула.

У травні поліція затримала 42-річного новосибірця за звинуваченням у зґвалтуванні дівчаток 10 та 12 років. Пригожин визнав, що він служив у ПВК «Вагнер».

До цього в Південній Осетії колишній найманець ПВК «Вагнер» Георгій Сіукаєв зарізав інваліда із ДЦП Сослана Валієва. Наприкінці березня в Кіровській області за вбивство сусідки було затримано «вагнерівця» Івана Россомахіна, який звільнився з в’язниці.

У Кіровській області РФ, екс-засуджений за вбивство Іван Россомахін, який вийшов на волю, підписавши “контракт” з ПВК «Вагнер» щоб воювати в Україні, вбив односельчанку.

Читайте також: зарізав дружину, продавав наркотики вагнерівцям: історія одного російського “асвабадітєля”.