Пояснення закінчення 2 сезону серіалу “Лінкольн для адвоката”

Попередження: ця стаття містить спойлери до 2 сезону “Лінкольн для адвоката”.

Ніщо не зупинить Міккі Галлера, коли він виконує місію здобути великий виграш у залі суду.

Після перемоги в першому сезоні, де технічний мільярдер Тревор Елліотт (Крістофер Горем) був визнаний невинним у вбивстві своєї дружини та її коханця (хоча виявилося, що насправді він вбив обох), Міккі Галлера назвали «найгарячішим адвокатом захисту Лос-Анджелеса». Адвокат, якого зобразив Мануель Гарсіа-Рульфо , має ще одну серйозну справу.

Другий сезон «Лінкольн для адвоката» засновано на четвертій книзі «П’ятий свідок» із серії бестселерів Майкла Коннеллі.

У першій частині другого сезону Міккі захищає коханку, яка стала клієнткою, Лізу Трамелл (Лана Паррілла) після того, як її звинуватили у вбивстві забудовника Мітчелла Бондюранта (Клінт Кармайкл). Суд, здається, йде на поводу прокурора Андреа «Енді» Фрімена (Яя ДаКоста), оскільки він каже присяжним, що у Лізи були мотив, засоби та можливість скоїти вбивство.

Оскільки доля Лізи в руках «Богів провини», як Міккі називає присяжних, як усе відбувається?

Фінальний епізод 2 частини під цікавою назвою «Поховайте своє минуле» не тільки розкриває вирок Лізі, але й розкопує несподівані таємниці з її минулого, бачить, як життя Міккі (знову) піддається небезпеці, і, можливо, розкриває нову справу.

Чи була Ліза Траммелл винна у вбивстві Мітчелла Бондюранта?

У Лізі є щось таке, що змушує задуматися, чи не приховує вона щось. Навіть Лорна (Бекі Ньютон), друга колишня дружина Міккі та помічник юриста, хвилюється, чи не буде справа конфліктом інтересів після того, як дізналася, що Ліза та Міккі мали інтимні стосунки.

Всі факти збігаються, щоб довести, що Ліза вбила Мітчелла. У прокурора Енді є докази того, що кров на садових рукавичках і молотку Лізи належить Мітчеллу Бондюранту. Він показує, як Ліза мала сильну неприязнь до бізнесмена. Біля тіла Мітчелла залишилося щось, схоже на розбите бокове дзеркало, але воно не мало жодного стосунку до Лізи.

Міккі робить усе, перенаправляючи справу, створюючи враження, що головним підозрюваним є бізнесмен є син глави вірменської злочинної родини Алекса Гранта (Майкл А. Гурджян), а не Ліза.

Алекса, справу якого також розслідує ФБР у федеральній справі про шахрайство на будівництві, виставляє на суд і допитує Міккі про насильницьке минуле його родини. Алекс, який працював з Мітчеллом над проектом, також отримав від нього листа з погрозами перед смертю. У міру того, як Міккі глибше досліджує життя та роботу Алекса, робить його схожим на потенційного підозрюваного.

Саме тоді, коли для Міккі все виглядає неприємно, присяжні оголошують свій остаточний вердикт: Ліза не винна.

Хто ж тоді вбив Мітчелла Бондюранта?

Якщо Ліза не була вбивцею, то хто? Міккі створює враження, що Алекс стоїть за вбивством, але не зовсім ясно, чи він винний.

Слідчий Міккі Сіско (Ангус Семпсон) розповідає на трибунах, що в той день, коли Мітчелла вбили, через дорогу від місця вбивства був фургон Eagle Couriers, який належав Алексу та його дядьку. Він теж випадково перебував там під час скоєння злочину.

Але стався поворот. Наприкінці дев’ятого епізоду співробітник Лізи Рене доставляє вечерю Міккі та Лорні в їхній офіс і вказує на будівельного інспектора Волтера Кіма з фотографії.

Рене розповідає, що Волтер зайшов до ресторану Лізи та зробив «раптову перевірку» як санітарний інспектор за день до її арешту. Ця нова інформація змушує Міккі думати, що це Волтер скоїв вбивство та підклав докази в будинок Лізи. Волтер також був інспектором, якого Алекс підкупив, щоб підписувати його будівельні інспекції.

Волтер несподівано зникає, і коли поліція розшукує його покинуту машину, вони знаходять викривальні докази, зокрема розбите дзеркало. Сіско дзвонить Мікі і каже йому, що він не думає, що Волтер тікає.

“Ми точно не знаємо, що Волтер Кім убив Бондюранта, але ми знаємо, що Алекс Грант давав Кіму хабарі. Це те, на чому Грант хотів би замести сліди”, – каже Сіско.

“І що б не сталося, у мене погане передчуття, що Алекс Грант вирішив назавжди закрити рот Волтеру Кіму”.

Сіско приходить до висновку, що дзеркало належало Волтеру, і він використав його як тактику, щоб відвернути Мітчелла в гаражі, перш ніж вдарити його молотком по голові та вбити.

Ліза приховувала таємницю

Проводячи час зі своєю дочкою Гейлі (Кріста Ворнер) на пляжі Веніс-Біч і сприймаючи звуки навколо себе, Міккі раптом розуміє, що чоловік Лізи, Джефф, який розлучився, брехав, коли сказав, що був в Енсенаді (Мексика) під час їхньої телефонної розмови.

Міккі починає досліджувати місцеперебування Джеффа та старі облікові записи Рене в соціальних мережах, де він виявляє, що «Джефф» був колишнім співробітником Лізи. Потім Сіско дізнається, що справжній Джефф подав на розлучення 11 років тому, але через кілька тижнів він забрав документи. Після цього від нього не залишилося й сліду.

Міккі стикається з Лізою, яка каже йому, що просто хотіла, щоб він перестав запитувати та шукати Джеффа. Але чому?

“Через деякий час я зрозумів, що ти не вбивав Мітчелла Бондюранта. Але те, що ти в чомусь не винен, не означає, що ти невинний у всьому”, — каже Мікі Лізі, перш ніж вона запитає, у чому він її звинувачує. “Де він?”.

Лінкольн для адвоката 2 сезон
Лінкольна для адвоката 2 сезон
Де колишній чоловік Лізи, Джефф?

Ліза та Міккі випадково посварилися перед її садом. Коли він запитує Лізу, де її чоловік, їй стає ніяково і вона ніби дивиться на сад. В голові Міккі засяяла лампочка.

“Він ненавидів кінзу”, — каже він, дивлячись на рослини.

“Міккі, будь ласка”, — відповідає вона…

Міккі вирішує, що Ліза не хотіла продати своє майно через те, що люди знайдуть, якщо знесуть це місце. Здається, підтверджено, що Ліза вбила свого чоловіка і поховала його у своєму саду. Звідси і назва епізоду «Поховайте своє минуле. Лінкольн для адвоката».

Вам буде цікаво прочитати: “Локі 2 сезон”: чому це багатообіцяючий серіал