Ідеї для ремонту коридору: 5 сучасних інтер’єрних рішень

Жодна квартира чи приватний будинок не обходиться без коридору — приміщення, яке першим зустрічає гостей і по якому формується перше враження про ваш дім. А ще передпокій щоденно проводжає і зустрічає власників житла, тож має бути зручним і функціональним.

У цій статті ми підготувати найкращі ідеї для ремонту коридору, які допоможуть не тільки створити сучасний дизайн коридору, а й зробити інтер’єр зручним та практичним для щоденного користування.

Велике дзеркало

Ідеї для ремонту коридору - велике дзеркало 1

Кожен перед виходом з дому має потребу подивитися у дзеркало, переконатися що обраний одяг пасує, зачіска в порядку, тощо. Найкраще для цього підходить велике дзеркало в коридорі. Воно може бути розміщеним як на стіні, так і на фасаді шафи у випадку нестачі місця. Головне — щоб велике дзеркало було.

Ідеї для ремонту коридору - велике дзеркало 2

Окрім іншого, дзеркало в повний зріст не тільки дозволяє побачити весь свій образ, але й візуально розширює маленьке приміщення прихожої. 

Функціональний передпокій

Не менш важливим для щоденної зручності є функціональний передпокій — набір меблі для задоволення найважливіших потреб.

Ідеї для ремонту коридору - функціональні меблі

Хороший передпокій повинен включати:

  • Відкриту вішалку — для можливості швидко повісити верхній одяг по приходу з вулиці. 
  • Місце для взуття — може бути як окрема закрита шафка чи відкрита полиця, так і ніша під, наприклад, банкеткою.
  • Відкриті полиці або шухляди — слугуватимуть місцем куди можна покласти ключі та інші дрібниці.
  • Банкетка — дуже бажана, адже багатьом людям вона полегшить процес взування. 

Ідеї для ремонту коридору - функціональні меблі 2

Варто зауважити, що готові фабричні меблі для передпокою будуть завжди програвати меблям, виготовленим на замовлення по унікальному дизайну, розробленому спеціально під розміри вашого коридору та стиль інтер’єру. 

Стіни коридору

Шукаючи ідеї ремонту для коридору необхідно пам’ятати, що стіни в цьому приміщенні дуже вразливі до забруднення та пошкоджень. В гонитві за красою важливо не забувати про призначення прихожої, яке накладає певні обмеження щодо використання матеріалів. 

Ідеї для ремонту коридору - декор стін

Оздоблення стін і декор повинні мати такі властивості:

  • Зносостійкість  довговічність. Включаючи стійкість до стирання та механічних пошкоджень.
  • Простота у догляді. Враховуючи, що в передпокої стіни часто забруднені, матеріал повинен як мінімум переносити вологе прибирання. Оптимально, якщо його можна буде чистити щіткою та використовувати деякі миючі засоби.
  • Ремонтопридатність. Важливо, щоб покриття піддавалося реставрації. Тоді при появі дефекту його можна буде відремонтувати, що набагато дешевше та простіше заміни усієї обробки.

Такими покриттями може бути декоративна штукатурка, якісні шпалери, а у випадку стін під фарбування — якісна фарба, що переносить миття, а краще покриття лаком. До речі, сучасні шпалери в коридорі можуть виглядати не гірше дорогої декоративної шпаклівки.

Додаткове освітлення

Коли мова заходить про освітлення коридору, на думку спадають різні стельові світильники. Однак крім основного світла варто передбачити ще й додаткове, яке може виконувати як декоративні, так і практичні завдання.

Ідеї для ремонту коридору - дизайн освітлення

Наприклад, вертикальні настінні світильники вздовж дзеркала можуть бути корисним для нанесення макіяжу, чи щоб зробити красивіше фото свого стильного образу. 

Ремонт коридору ідеї - декоративні світильники

Навіть суто декоративні світильники можуть не тільки ефектно доповнювати інтер’єр коридору в квартирі, а й слугувати нічним освітлення.

Підлога в коридорі

Останнє, що потрібно вибрати плануючи ремонт коридору, це покриття підлоги. Із найпоширеніших варіантів — це ламінат або плитка, але що з них краще?

Ремонт коридору ідеї - дизайн підлоги

Для коридору квартири цілком підходить вологостійкий ламінат, особливо якщо передбачено килимок, на який можна поставити мокре від дощу або снігу взуття. 

Однак ідеальним варіантом буде сучасна плитка, яка є абсолютно не боїться не те що вологого взуття, а й будь-яких затоплень. Та варто пам’ятати, що плитка має хорошу теплопровідність, а тому буде холодною, тож варто передбачити систему теплої підлоги.

Ремонт коридору ідеї - покриття підлоги

Покриття підлоги коридору може бути і комбінованим — зона біля входу укладена плиткою, а решту площі ламінатом. Однак в такому випадку важливо виконати красиве і якісне примикання двох типів покриттів, що є досить складним завданням.

Сподіваємося наведені вище ідеї для ремонту коридору в квартирі стали вам корисними. Ще більше фото можна знайти у добірці сучасних інтер’єрів прихожої за посиланням https://nabuduvaly.com/suchasnyy-dyzayn-korydoru-125-foto/ на сайті «Набудували».