В Польщі знайшли моторошне поховання “вампірів”: дитина обличчям донизу та серп на шиї

У сусідній Польщі вчені з Інституту археології при університеті Миколи Коперника виявили дивні свідчення про поховання, що мають “вампірський” контекст. Ці дитячі захоронення є відображенням традицій і переконань того часу.

Дослідники археологічних скарбів в Польщі виявили особливий захоронений об’єкт – тіло дитини, яке було покладено обличчям донизу з прикріпленим трикутним замком, що має антивампірське призначення.

За даними видання “Heritage Daily“, розкопки здійснювались поблизу села Пнє в Поморському воєводстві, розташованому на північному заході Польщі. Це відкриття датується XVII століттям і було зроблене в непосредственній близькості до могили “вампірки”, що була відкрита у 2022 році. Ця могила містила тіло жінки, яке було поховане з серпом навколо шиї, як захист від можливості повернутися із загробного світу.

Дитяче тіло було влаштоване з обличчям донизу, відповідно до ритуалів того часу. Це розміщення було таким, що “вампір” не міг вибратися з землі. Більшість кісток було вже витягнуто археологами, однак фрагмент ноги, прикріплений до замку, залишився недоторканим. Вчені пояснюють, що ця захисна міра слугувала заради захисту живих від померлих і символізувала завершення останнього етапу життя.

На території поруч з похованням дитини археологи виявили глибокий рів з залишками трьох інших дітей. В одному зі поховань виявили уламок щелепи, на якому залишки зеленої фарби були видно разом із слідами золота, перманганату калію та міді. Вчені вважають, що ця фарба може бути результатом застосування ритуальних засобів для боротьби з “вампіризмом”. Такі місця поховань, ймовірно, служили для того, щоб відділити людей, які були відкинуті суспільством, як під час життя, так і після смерті.

Читайте також: Жінка випила два літри води у спеку та померла: подробиці трагедії