“Ти кохав свою пташку і буквально жив небом”: стали відомі подробиці про пілота, який загинув в авіакатастрофі на Житомирщині

Вчора, 25 серпня внаслідок авіакатастрофи на Житомирщині загинув відомий український пілот Андрій Пільщиков з позивним “Джус”.

«Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу», – згадують про пілота його друзі.

пілот Джус
на фото український пілот з позивним “Джус”

 «Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Вічна пам’ять, Callsign Juice. Тепер ти буквально триматимеш наше небо», – написав Павло Поцелуєв, радник партії «Демсокира».

Що відомо про “Джуса”

Андрій “Джус” Пільщиков був пілотом винищувача МіГ-29. Він служив у складі 40-ї бригади тактичної авіації. Свого часу “Джус” закінчив Харківський національний університет Повітряних сил.

З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Був одним із “Привидів Києва”, а також брав участь в обороні неба інших областей.

У 2018 році брав участь у міжнародних навчаннях “Чисте небо”. Саме тоді американці підібрали йому позивний “Джус”.

В інтерв’ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

25 серпня напередодні Дня авіації України під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіштовхнулися два літаки L-39. В результаті авіакатастрофи загинули троє пілотів, серед них і “Джус”.

Вічна пам’ять Герою.

Раніше ми писали: 25 років працював медиком: у Львові помер ортопед-травматолог Лікарні святого Пантелеймона