Суд конфіскував квартиру у посадовиці львівської митниці, яка не змогла довести, що набула її чесно

Згідно з матеріалами Державного бюро розслідувань, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про конфіскацію житлового об’єкту, який перебував у володінні посадової особи, посадовиці митного посту “Львів — Північний”, що входить до складу Галицької митниці.

Джерело: ДБР

Ця нерухомість, а саме квартира – розташована в центральній частині міста Львова, має площу понад 100 квадратних метрів та за оцінками на момент придбання у 2020 році коштувала 1,86 млн грн. Суд визнав її неправомірно набутим активом, підлягаючим конфіскації.

За інформацією, наданою ДБР Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, виявилося, що посадова особа незаконно набула дану нерухомість. Після ретельного дослідження та аналізу отриманих доказів, співробітники Державного бюро розслідувань та прокурори зібрали достатньо доказів для подання позову до суду про конфіскацію цього активу. Підтримку цьому процесу надав і моніторинг життєдіяльності посадової особи, проведений Національним агентством з питань запобігання корупції, який підтвердив факти недоброчесної поведінки.

Посадова особа заявляла, що отримала цю нерухомість як подарунок від своєї матері, однак аналіз майнового стану та доходів сім’ї цієї посадової особи показав, що у неї не було достатніх фінансових ресурсів для придбання такого об’єкту.

Праця з розкриття неправомірно набутих активів у посадових осіб продовжується, – зазначають у правоохоронному відомстві.

Фото: умовне