Фільм 2023 року “Екзорцист: Вірянин”: чи варто дивитися

Фільм “Екзорцист: Вірянин” виявився таким страшним і суворим, що його вирішили випустити зі «дорослим» віковим рейтингом R. Обіцяють багато страшних сцен. Тому любителям жахів цей фільм однозначно має сподобатися.

Варто зазначити, що 7 серпня 2023 року пішов із життя легендарний режисер Вільям Фрідкін. Він у 1973 році подарував глядачам першого “Екзорциста”, якого досі вважають одним із найстрашніших фільмів жахів в історії кіно.

«Екзорцист: Вірянин» за рівнем страху може наблизитися до оригінальної картини Фрідкіна. Як повідомляє Comic Book, фільм отримав рейтинг R через сцени з жорстокістю, тривожними зображеннями, грубою лексикою та сексуальним підтекстом. В Українв його покажуть із віковим обмеженням «18+».

Розмаїття крові та насильства в новому «Екзорцисті», схоже, не буде. Цього варто було очікувати, адже ужастики франшизи насамперед асоціюються з потворними демонами та дикими вчинками людей, у яких вони вселяються. Так, у трейлері можна побачити, як вкрита кров’ю дівчинка приходить до церкви і кричить: «Тіло та кров».

"Екзорцист: Вірянин"
кадр з фільму фільму “Екзорцист: Вірянин”

Сюжет фільму “Екзорцист: Вірянин”

За сюжетом фільму “Екзорцист: Вірянин”, дві дівчинки таємничим чином зникають. Їх знаходять через три дні у лісі. Незабаром вони починають робити дивні вчинки. Батьки дівчат приходять до висновку, що дітьми маніпулює демон. Допомагає їм розібратися з нечистістю Кріс МакНіл (Еллен Берстін) з першого «Екзортиста», чия дочка Ріган (Лінда Блер) одного разу була в пастці демона Пазузу. Режисер і сценарист Девід Гордон Грін підтвердив, що в хоррорі буде не Пазузу – у центрі уваги опиниться новий демон.

На разі картина має хороші відгуки від критиків, тому ми можемо рекомендувати її дивитися.

Прем’єра фільму «Екзорцист: Вірянин» запланована в Україні на 5 жовтня 2023 року. Додамо, що Грін запланував серію з трьох частин, другий розділ «Екзорцист: Ошуканець» («The Exorcist: Deceiver») вийде 18 квітня 2025 року.

Читайте також: Фільм “Творець” (2023): сюжет та де дивитися