“Голодні ігри: Балада про зміїв та співочих птахів”: чи варто дивитися

Фільм «Голодні ігри: Балада про зміїв та співочих птахів» – це пригодницька фентезі з нотками драми та бойовика, а також найочікуваніша подія 2023-го року для фанатів франшизи. Кінокартина стала приквелом до циклу «Голодні ігри». Замість звичних нам Кітніс і Піта головним героєм став молодий Коріолан Сноу, який поки що не має нічого спільного з майбутньою диктаторською версією себе.

Рейтинг фільму «Голодні ігри: Балада про зміїв і співчих птахів»

Фантастичний екшен «Голодні ігри: Балада про зміїв і співочих птахів» отримав офіційний віковий рейтинг PG-13 — про це свідчать дані сайту MPA’s Film Ratings. Таке обмеження картина отримала через «сцени насильства та матеріали, здатні викликати стан тривоги». PG-13 – це еквівалент вікового обмеження 12+ або 16+.

Події «Балади про зміїв та співчих птахів» відбуваються в період 10-х Голодних ігор — задовго до участі у смертельних змаганнях Кітніс Евердін. Один із головних героїв приквела – 18-річний Коріолан Сноу, який у майбутньому стане деспотичним президентом Панема. У фільмі він прагне врятувати авторитет свого роду, що згасає, і займає посаду ментора на чергових Іграх. Його наставницею стає Люсі Грей Бейрд з Дистрикту 12. В основі сюжету роман Сьюзен Коллінз «Балада про зміїв та співочих птахів».

Постановкою приквела займався Френсіс Лоуренс — режисер останніх фільмів серії «Голодні ігри», а головні ролі виконали Том Бліт (Коріолан Сноу), Рейчел Зеглер (Люсі Грей Бейрд), Хантер Шафер (Тігріс Сноу), Джейсон Шварціман (Луман) (Каска Хайботтом) та Віола Девіс (Доктор Волумнія Гал).

Балада про зміїв та співочих птахів
епізод з фільму “Балада про зміїв та співочих птахів”

Цікаві факти про фільм «Голодні ігри: Балада про зміїв та співочих птахів»

  • Виробництвом фільму «Балада про зміїв та співочих птахів» займається компанія Lionsgate, яка також займалася екранізацією всіх частин «Голодних ігор», франшизою «Джон Вік», кримінальним трилером «Ілюзія обману»;
  • У приквелі головним героєм став юний Коріолан Сноу, майбутній президент Панема, якого зіграє Том Блайт, відомий у роботі над такими проектами, як «Робін Гуд» та «Благословення»;
  • Режисерське крісло зайняв Френк Лоуренс, який відповідав за створення останніх трьох фільмів франшизи «Голодних ігор».

Отже, ми вам розповіли про всі деталі цього фільму, а чи дивитися його, вже вирішуйте самі.

Читайте також: Відгуки на фільм “Вбивці квіткової повні” (2023)