Спін-оф “Карткового будинку”: чи варто дивитися серіал “Берлін”

Netflix анонсував вихід спін-офу іспанського серіалу “Картковий будинок” – серіал “Берлін” на 29 грудня 2023 року. Шоу розповість про пограбування, яке персонаж Берлін з оригіналу планує вчинити разом зі своєю командою.

Оригінальний серіал «Картковий будинок» був присвячений банді злодіїв, які беруть заручників та замикаються у Королівському монетному дворі Іспанії, поки їхній лідер та автор плану пограбування Професор маніпулює поліцією, щоб вивести свою команду з будівлі. Одним із грабіжників, які використовували назви міст як кодові імена, був злодій Андрес де Фонойоса, якого спільники звали Берлін.

Сюжет серіалу “Берлін”

Дія серіалу «Берлін» розгорнеться до подій, показаних у «Картковому будинку». Сюжет шоу зосередиться на пограбуванні, яке де Фонойоса планує здійснити разом зі своєю командою. «Повертаючись до свого «золотого віку» до подій «Карткового будинку», Берлін та його банда збираються в Парижі, щоб спланувати одне з найамбіційніших пограбувань», — йдеться у синопсисі проекту. У тизері Берлін заявляє, що він хоче «все, що робить життя гідним життя», і хоче вкрасти €44 млн. Серіал складатиметься із восьми серій.

До головної ролі у новому серіалі повернеться Педро Алонсо — актор, який зіграв персонажа в оригінальному «Картковому будинку». Разом із ним у кримінальній драмі знялися Мішель Хеннер, Трістан Ульоа, Бігоня Варгас, Хуліо Пенья та Хоел Санчес. Зйомки спін-оффа проходили восени 2022 року. Разом з Алонсо у проекті також зіграли Найва Німрі (Алісія Сьєрра) та Іціар Ітуньо (Ракель Мурільо), які також брали участь у «Картковому будинку» та грали слідчих іспанських спецслужб.

серіал "Берлін"

Рейтинги та відгуки

Серіал «Картковий будинок» має успіх у всьому світі. Слава прийшла до проекту після покупки стрімінгом Netflix. Така широка аудиторія дізналася про іспанську кримінальну драму – і гідно її оцінила. Рейтинг «Карткового будинку» – 8.2 на IMDb та 8.1 на Кінопошуку.

Чи варто дивитися серіал “Берлін”?

Якщо ви любите кримінальні драми, то, напевно, вже подивилися «Картковий будинок». В іншому випадку варто надолужити втрачене. Іспанським режисерам вдалося свіжо, бадьоро та барвисто показати життя грабіжників-авантюристів. Враховуючи успіх основної франшизи, слід припускати, що і серіал “Берлін” не буде гіршим.

У цьому серіалі на глядачів чекає нова історія. Якщо бути точнішим, то оповідання зосередиться на одному з найхаризматичніших героїв шоу. Сценаристи як би занурять нас у приватне життя окремо взятого героя і розкриють, як він став тим, хто він є. Як мінімум звучить цікаво. Якщо з фільм знімуть красиво і музичний супровід буде хорошим, то дивитися однозначно варто!

Вам буде цікаво: Турецькі серіали, які обов’язково потрібно подивитися