Топ-10 найкращих фільмів Netflix з високим рейтингом

Платформа Netflix визнана не лише завдяки своїм тру-кримінальними документальними проектами та серіалами, але й великою кількістю високоякісних оригінальних повнометражних фільмів. У цьому відбірку представлені 10 найкращих ігрових стрічок Netflix. Жанровий спектр включає сімейні драми, автобіографічні фільми, наукову фантастику та трагедії.

Топ-10 найкращих фільмів від Netflix

1. “Проект Адам” (The Adam Project), 2022

Жанр: бойовик, пригоди, фантастика

У ролях: Райан Рейнольдс, Марк Руффало, Дженніфер Гарнер, Уокер Скобелл, Зої Салдана

Це фантастичний бойовик від режисера Шона Леві, що розповідає історію пілота винищувача Адама Ріда (Райан Рейнольдс), здатного подорожувати в часі. Потрапивши у тоталітарне майбутнє 2050 року, він зазнає аварії в 2022 році та зустрічає 12-річного себе. Головний герой має врятувати свою сім’ю, зустрітися зі своєю дружиною з майбутнього та протистояти тоталітарній правительці, що намагається змінити хід історії.

Netflix
“Проект Адам” (The Adam Project), 2022

2. “Думаю, як все закінчити” (I’m Thinking of Ending Things), 2020

Жанр: драма, трилер

У ролях: Джессі Баклі, Джессі Племонс, Тоні Коллетт, Девід Тьюліс, Джейсон Ральф

Заплутана сновидецька драма від Netflix, створена на основі однойменної книги Іена Ріда. Сюжет обертається навколо переживань Сюзі (Джессі Баклі), яка уявно розривається зі своїм бойфрендом Джейком. Проте їй важко взяти ініціативу у свої руки. В подорожі на зустріч родині Джейка під час снігової бурі, вона стикається з дивними подіями та втрачає зв’язок із реальністю.

Netflix
“Думаю, як все закінчити” (I’m Thinking of Ending Things), 2020

3. “Вони клонували Тайрона” (They Cloned Tyrone), 2023

Жанр: комедія, фантастика, трилер

У ролях: Джеймі Фокс, Тейона Парріс, Джон Бойєга, Девід Алан Грір, Кіфер Сазерленд

Це атмосферне кіно від Netflix іронізує над жанром блексплойтації 70-х років. Головні персонажі – Тайрон Фонтейн, Йойо та Чарльз Слік – вирішують вирішити таємницю його загадкового повернення після вбивства. Як виявляється, уряд вирішив використати технології гіпнозу для зміни хіду історії, і герої вирішують взяти це у свої руки, розгадавши загадку за найкращими традиціями “Скубі-Ду”.

Netflix
“Вони клонували Тайрона” (They Cloned Tyrone), 2023

4. “Wham!”, 2023

Жанр: документальний

Цей документальний фільм Кріса Сміта звертається до архівів та розкриває історію ікон 80-х – Джорджа Майкла та Ендрю Ріджлі, які стали легендами завдяки своєму дебютному альбому Fantastic! 40 років тому. Фільм включає старі демо-записи, невидані кадри та домашні відео музикантів. Незважаючи на короткий термін існування, група Wham! залишила невимірний слід в музичній історії 80-х. Розповідь про їхню кар’єру дозволяє переглянути світ поп-музики через призму невідомих раніше аспектів, пропонуючи несподівані погляди на глянцевий світ того періоду.

Netflix
“Wham!”, 2023

5. “Ірландець” (The Irishman), 2019

Жанр: драма, кримінал

У ролях: Аль Пачіно, Роберт Де Ніро, Рей Романо, Джо Пеші, Боббі Каннавале

В тригодинній кримінальній епопеї, зачіпленій романом Чарльза Брандта “Я чув, ти фарбуєш вдома”, розповідається історія колишнього гангстера Френка Ширана, який занурюється в спогади про своє минуле. Від вступу до злочинного світу у 50-х роках, через службу помічником кримінального авторитету Рассела Буфаліно, до виконання завдань мафії та наближення до голови профспілки водіїв Джиммі Хоффи. Майстерно режисерованою Мартіном Скорсезе, фільм вкрай емоційно та трагічно передає світ його кримінального героя.

Netflix
“Ірландець” (The Irishman), 2019

6. “Рома” (Roma), 2018

Жанр: драма

У ролях: Ялиця Апарісіо, Марина Де Тавіра, Дієго Кортіна Отрі, Даніела Демеса, Карлос Перальта, Марко Граф

Класний фільм Альфонсо Куарона, переможець Венеціанського кінофестивалю, розповідає камерну історію середньостатистичної мексиканської родини 70-х. Режисер покладає акцент не лише на саму історію, але й на відчуття героїв, переносячи глядача через дрібні деталі їхнього звичайного життя. На тлі внутрішніх політичних турбулентностей країни, герої Куарона переживають особисті трагедії, радості та травми, а сам фільм перетворюється в шедевральний кінематографічний досвід.

Netflix
“Рома” (Roma), 2018

Читайте також: Спін-оф “Карткового будинку”: чи варто дивитися серіал “Берлін”

7. “На Західному фронті без змін” (Im Westen nichts Neues), 2022

Жанр: драма, військовий, історія

У ролях: Фелікс Каммерер, Альбрехт Шух, Аарон Хілмер, Даніель Брюль, Моріц Клаус, Едін Хасанович, Адріан Грюневальд

Переможець чотирьох Оскарів у 2023 році, екранізація антивоєнного роману Еріха Марії Ремарка підкреслюється не лише якістю акторської гри, але й захопливими бойовими сценами Першої світової війни. Це емоційний переживання молодого студента Пауля та його друзів, які зазнають величезних душевних потрясінь на шляху військових подій.

Netflix
“На Західному фронті без змін” (Im Westen nichts Neues), 2022

8. “Не дивіться нагору” (Don’t Look Up)

2021 Жанр: комедія, драма

У ролях: Леонардо ДіКапріо, Дженніфер Лоуренс, Джона Хілл, Меріл Стріп, Тімоті Шаламе, Кейт Бланшетт, Роб Морган

Яскрава апокаліптична сатира, яка безпристрасно вражає сучасне суспільство. Науковець із центру астрономії намагається попередити світ про надзвичайну загрозу, проте натрапляє на апатію та ігнорування. Відмінний акторський склад та постійні гумористичні вставки не приховують таємничого підтексту фільму, а навпаки, підкреслюють його прямолінійність та глибину.

Netflix
“Не дивіться нагору” (Don’t Look Up)

9. “У нас привид!” (We Have a Ghost), 2023

Жанр: комедія, жахи

У ролях: Ентоні Макі, Джахі Діалло Вінстон, Девід Харбор, Дженніфер Кулідж, Тіг Нотаро, Еріка Еш, Фейт Форд

Сім’я Преслі переїжджає до старовинного будинку в Чикаго, в який є зачарованим. Тут починаються неймовірні пригоди, коли їхній син Кевін виявляє на горищі привида на ім’я Ернест. Замість ляку сім’я бачить можливість вигідно використовувати явища паранормального світу для власного благополуччя.

Netflix
“У нас привид!” (We Have a Ghost), 2023

10. “Білий тигр” (The White Tiger), 2021

Жанр: кримінал, драма

Режисер: Рамін Бахрані

У ролях: Адарш Гурав, Приянка Чопра Джонас, Раджкумар Рао, Ведант Сінха, Сандіп Сінгх, Камлеш Гілл

Фільм “Білий тигр” створений під керівництвом Раміна Бахрані та вражає неординарністю своєї сюжетної лінії та акторської гри. Адарш Гурав відзначається своєю ролью Балрама, що виріс у бідності та зробив спробу розчинити соціальний розрив в індійському суспільстві.

Балрам здавна відчував важливість соціального статусу в індійському суспільстві, де каста бідних перетворилася на засуджених до життя у рабстві серед багатих.  Вирішивши змінити своє життя, Балрам стає водієм для Ашока, сина великого злочинця. Його взаємодія з Ашоком та його дружиною Пінкі починається із поваги та доброти, але часом великі гроші можуть штовхути Балрама навіть на кримінал.

Фільм вражає не лише зворушливим сюжетом, але й глибоким вивченням внутрішнього конфлікту головного героя, розгортаючи перед глядачем складну картину боротьби за власний шлях у світі, де право на успіх часто стоїть вище за все.

Netflix
“Білий тигр” (The White Tiger), 2021