Появилися перші відгуки на фільм “Феррарі” (2023): чи варто дивитися

Фільм “Феррарі” (2023), який офіційно вийде в український прокат 28 грудня 2023 року, має зараз 80% свіжості на Rotten Tomatoes.

У мережі також з’явилися перші рецензії на цей біографічний фільм Майкла Манна. Дебютний показ фільму “Феррарі” відбувся вчора, 31 серпня, на Венеціанському кінофестивалі, де публіка підтримала картину 7,5-хвилинними оваціями.

Критики оцінили картину досить високо, особливо виділивши чудову режисуру та чудові виступи провідного акторського складу.

Вам буде цікаво: Топ-10 найкращих фільмів Netflix з високим рейтингом

Відгуки на фільм “Феррарі” від кінокритиків

Кінокритик з The Film Verdict Алонсо Дюральде написав про цю стрічку наступне:

«Цей фільм є представником рідкісного жанру – складного байопіку. Як і його головний герой, Манн цінує красу та владу, при цьому не забуваючи, що краса може в’янути, а влада – руйнувати. Усередині цієї заплутаної матриці смислових протиріч він створює свою захоплюючу драму».

Роббі Коллін Daily Telegraph похвалив сцени перегонів, які нітрохи не поступаються аналогічним епізодам у кращих фільмах жанру:

«Сцени перегонів разючі. Вони відчуваються такими ж приголомшливими і реальними, якими вони показані в кращих фільмах в історії жанру, від «Ле-Мана» до «Ford проти Ferrari».

Марлоу Стерн із Rolling Stone назвав героїню Пенелопи Крус центром тяжіння всієї картини:

«У центрі «Феррарі» перебуває непереборна сила. Вона швидка, люта і непередбачувана. Одного разу вона може змусити вас випробовувати муки екстазу, а наступного — побоювання за своє життя… Звичайно, йдеться про Пенелопу Крус».

Оуен Глейберман з Variety підкреслив, що стрічка з успіхом слідує завітам фільмів старої школи:

«Це фільм справді схожий на фільм 70-х. Він просочений тією самою силою зчеплення, тою самою багатошаровою чарівністю, тією самою очищаючою чесністю у міркуваннях тому, що таке життя насправді».

Судячи з відгуків фільм має сподобатися глядачам, але чи дивитися цю картину вирішувати тільки Вас самим.

Фільм "Феррарі" 2023
епізод з фільму “Феррарі”