У чому секрет популярності японської кухні

Особливі кулінарні традиції роблять японську кухню по-справжньому унікальною. Традиції приготування їжі, характерні для жителів паназіатських країн, століттями змінювалися, але головні принципи залишалися незмінними. Про ці основоположні принципи, які й роблять японську кухню настільки улюбленою багатьма, розповімо далі в матеріалі.

Головні особливості японської кухні

Самобутня японська їжа, що вирізняється великою кількістю корисних властивостей і неповторним смаком, подобається багатьом гурманам по всьому світу. Практично в кожному куточку земної кулі можна помітити ресторани японської їжі. Не стала винятком і Україна.

У меню таких ресторанів подають не тільки звичні роли та суші, а й багато інших японських страв, приготованих за традиційними рецептами. Переконатися в розмаїтті страв, де кожна заслуговує на особливу увагу, можна за посиланням: https://kyiv.wesushi.com.ua/. Багато ресторанів дають можливість особисто оцінити особливості японської кухні через 1-2 години після оформлення замовлення.

Якщо розглядати кулінарні японські традиції комплексно, виділимо такі особливості:

  • мінімум термічної обробки, що дає змогу зберегти первісний вигляд і смак продуктів, які використовуються під час приготування страв;
  • різноманітність інгредієнтів – в одній страві може бути локшина, фрукти, різні соуси, морепродукти;
  • вміння змішувати незмішуване і робити з цього унікальний смак;
  • невеликі порції, що дають змогу сповна насолодитися смаковими відчуттями без зайвого переїдання;
  • гармонійне поєднання інгредієнтів, що робить смак страви одночасно простим і насиченим.

До більшості страв японської кухні входить рис. Він використовується не лише для приготування суші та ролів, а й для різних WOK-страв і десертів. Замість цього японці практично повністю відмовилися від традиційного зернового хліба. Свіжість продуктів залишається в пріоритеті для всіх страв паназіатської кухні.

Розглянемо і ставлення японців до алкоголю. Практично в кожному ресторані подають міцні напої, а як доповнення до них і закуски. Традиції паназіатських країн відмінно передані в багатьох ресторанах України. Це дає змогу кожному відкрити для себе нові гастрономічні горизонти. Яку б традиційну японську страву не було обрано – суші або роли, салати або супи, витончений смак точно зможе приємно здивувати.

Усі ці страви ви можете скуштувати в ресторані “Ві Суші”, окрім відмінного смаку страв ресторан славиться ще своєю високою якістю обслуговування.