Від повсякденного до святкового: як квіти можуть перетворити ваш простір?

Рослини в кімнаті роблять простір затишнішим, наповнюють його легким приємним ароматом, формують особливу атмосферу, а також помітно покращують якість повітря. Крім того, за їх допомогою можна прикрасити кімнату до свята. Розглянемо, як квіти змінюють простір, де їх краще розміщувати і які конкретно підійдуть.

Зони квартири чи будинку, де можна поставити квіти

  • Вітальня. Якщо місця достатньо, можна розмістити горщики з кімнатними рослинами або навіть вазони з невеликими деревами, створивши подобу саду. Якщо кімната є компактною, поставте зрізані квіти у вазу. Для цього підійде маленький милий букет троянд або гілочка альстромерії – вибирайте рослини на власний смак.
  • Ванна кімната. Зазвичай в ній мало місця, але, якщо вам пощастило з просторим санвузлом, і ви хочете прикрасити його зеленню, зупиніться на рослинах, які невибагливі до сонячного світла або люблять тінь, наприклад, хлорофітум, драцена.
  • Спальня. Рослини для цієї кімнати повинні бути без сильного запаху, інакше у мешканців може розболітися голова. Крім цієї, конкретних рекомендацій немає: вибирайте квіти на свій смак, наприклад, дуже красиво і доречно виглядають орхідеї, кімнатні лілії та ін.
  • Кухня, їдальня. Квіти в цих приміщеннях зроблять їх більш затишними та теплими. Дуже красиво виглядає невеликий милий букет сезонних квітів на обідньому столі: він не заважатиме прийому їжі, зате помітно пожвавить атмосферу.

Прикрасити квітковими композиціями можна будь-яку зону в квартирі чи будинку. Головне, щоб вона гармоніювала з рештою оформлення, м’яко підкреслюючи його.

Найпопулярніші кімнатні квіти

Найчастіше будинки вирощують такі рослини в горщиках:

  • Орхідеї. Дуже красиві, ніжні та порівняно невибагливі квіти. Їм потрібно достатньо освітлення, хоча тривала дія прямих сонячних променів може зашкодити.
  • Троянда. На відміну від зрізаних квітів, троянди в горщику радуватимуть яскравими пелюстками майже постійно, а їх компактний розмір дозволить насолоджуватися бутонами навіть тим, хто не має дачі. Троянди люблять світло та тепло, а також рясний полив – нічого складного у догляді та розміщенні.
  • Антуріум – екзотика у вас вдома. У рослини дуже яскраві пелюстки, а при правильному догляді насолоджуватися цвітінням ви будете цілий рік.
  • Калли – незвичайна квітка порівняно великого розміру, тому розміщувати її краще у просторих кімнатах, де достатньо освітлення.

Крім того, популярні бегонія, заміокулькас, спатифіллум та ін. Якщо ви хочете прикрасити приміщення красивими рослинами (зрізаними або в горщиках), замовляйте квіти з доставкою в Харкові в інтернет-магазині «Розарій» – вони завжди свіжі, а складанням букетів займаються досвідчені флористи .