Професійні кулінари погоджуються з тим, що зберігання продукції згідно санітарних норм гарантує безпечне приготування страв, а також збереження насиченого смаку та привабливого вигляду м’яса, риби, овочі, фруктів і т.д. Саме для цього власники закладів громадського харчування купують холодильне обладнання, яке дозволяє зберегти продукти свіжими впродовж довгого часу.
Холодильні столи – це багатофункціональне обладнання, яке дозволяє зекономити місце в кухонному приміщенні, забезпечити місце для зберігання продуктів, яке вдало поєднується зі стільницею для їх приготування.
Особливості вибору зручного холодильного столу
Холодильний стіл – це зручна конструкція, яка дозволяє ефективно розподіляти простір на кухні і відрізняється практичністю у використанні. Однак, не кожен прилад підійде саме для вас, тому під час вибору варто звернути увагу на такі критерії:
- Розмір столу. Вибір габаритів залежить від квадратури приміщення, в котрому має бути встановлений прилад. Власники ресторанів можуть обрати габаритний стіл, на якому можуть працювати зразу кілька кухарів. а в кафе вистачить холодильника з компактною стільницею.
- Місткість та кількість шафок. Цей критерій залежить виключно від бажання покупця, хоча кожна модель має кілька доволі вмістких шафок для зберігання продуктів різних видів.
- Функціонал. Користувачі можуть придбати модель, котра передбачена тільки для зберігання продуктів в холодних температурах, однак, на вибір також є варіанти, в котрих вмонтована морозильна камера для шокової заморозки.
- Наявність коліс. Ця особливість робить стіл доволі мобільним і його легко можна транспортувати, переміщати в різні кутки кімнати, або в інші приміщення.
- Інтерфейс і наявність додаткових функцій. Існують моделі з доволі простим інтефейсом, відповідно налаштовувати роботу такого агрегата дуже легко. Однак, також покупці можуть вибрати варіанти з розширеним набором функцій, котрий дозволяє точно налаштувати температурний режим в кожній шафці.
- Матеріал виготовлення. Нержавіюча сталь відмінно захищає обладнання від корозій, а моделі з керамогранітною стільницею виглядають стильно та вишукано. Тому вибираючи стіл згідно цього критерію, потрібно опиратись лише на власні потреби та смаки.
Відмінне доповнення для кухні – морозильні камери
Ще один прилад, на який варто звернути увагу – шафи шокової заморозки. Це відмінний варіант для тих, хто хоче довше зберегти свіжість продуктів і їх привабливий зовнішній вигляд. Переваги таких пристроїв полягають у наступному:
- компактний розмір;
- наявність стійких ніжок для надійної фіксації;
- просте управління і налаштування;
- повна герметичність внутрішніх шафок;
- екстрена заморозка дозволяє знизити температуру до -20 градусів всього за кілька годин;
- наявність датчиків на корпусі дозволяє визначити температуру всередині.
Такий агрегат має всередині кілька пластин, котрі розділяють шафу на окремі зони для заморожування різних видів продуктів: м’ясо, риба, фрукти, ягоди, овочі. Після заморозки їжа зберігає привабливий зовнішній вигляд та смакові якості, що дозволяє насолоджуватись смачними та свіжими стравами.