Правильне зберігання продуктів дорівнює смачні та свіжі страви

Професійні кулінари погоджуються з тим, що зберігання продукції згідно санітарних норм гарантує безпечне приготування страв, а також збереження насиченого смаку та привабливого вигляду м’яса, риби, овочі, фруктів і т.д. Саме для цього власники закладів громадського харчування купують холодильне обладнання, яке дозволяє зберегти продукти свіжими впродовж довгого часу.

Холодильні столи – це багатофункціональне обладнання, яке дозволяє зекономити місце в кухонному приміщенні, забезпечити місце для зберігання продуктів, яке вдало поєднується зі стільницею для їх приготування.

Особливості вибору зручного холодильного столу

Холодильний стіл – це зручна конструкція, яка дозволяє ефективно розподіляти простір на кухні і відрізняється практичністю у використанні. Однак, не кожен прилад підійде саме для вас, тому під час вибору варто звернути увагу на такі критерії:

  1. Розмір столу. Вибір габаритів залежить від квадратури приміщення, в котрому має бути встановлений прилад. Власники ресторанів можуть обрати габаритний стіл, на якому можуть працювати зразу кілька кухарів. а в кафе вистачить холодильника з компактною стільницею.
  2. Місткість та кількість шафок. Цей критерій залежить виключно від бажання покупця, хоча кожна модель має кілька доволі вмістких шафок для зберігання продуктів різних видів.
  3. Функціонал. Користувачі можуть придбати модель, котра передбачена тільки для зберігання продуктів в холодних температурах, однак, на вибір також є варіанти, в котрих вмонтована морозильна камера для шокової заморозки.
  4. Наявність коліс. Ця особливість робить стіл доволі мобільним і його легко можна транспортувати, переміщати в різні кутки кімнати, або в інші приміщення.
  5. Інтерфейс і наявність додаткових функцій. Існують моделі з доволі простим інтефейсом, відповідно налаштовувати роботу такого агрегата дуже легко. Однак, також покупці можуть вибрати варіанти з розширеним набором функцій, котрий дозволяє точно налаштувати температурний режим в кожній шафці.
  6. Матеріал виготовлення. Нержавіюча сталь відмінно захищає обладнання від корозій, а моделі з керамогранітною стільницею виглядають стильно та вишукано. Тому вибираючи стіл згідно цього критерію, потрібно опиратись лише на власні потреби та смаки.

Відмінне доповнення для кухні – морозильні камери

Ще один прилад, на який варто звернути увагу – шафи шокової заморозки. Це відмінний варіант для тих, хто хоче довше зберегти свіжість продуктів і їх привабливий зовнішній вигляд. Переваги таких пристроїв полягають у наступному:

  • компактний розмір;
  • наявність стійких ніжок для надійної фіксації;
  • просте управління і налаштування;
  • повна герметичність внутрішніх шафок;
  • екстрена заморозка дозволяє знизити температуру до -20 градусів всього за кілька годин;
  • наявність датчиків на корпусі дозволяє визначити температуру всередині.

Такий агрегат має всередині кілька пластин, котрі розділяють шафу на окремі зони для заморожування різних видів продуктів: м’ясо, риба, фрукти, ягоди, овочі. Після заморозки їжа зберігає привабливий зовнішній вигляд та смакові якості, що дозволяє насолоджуватись смачними та свіжими стравами.