Найцікавіші оповідання про Великдень

Редакція порталу “Це моя Україна” підготувала для вас найкращі оповідання про Великдень, тут ви знайдете багато цікавої інформації як для дошкільнят так і для доросліших дітей.

Великдень – це одне з найважливіших та найрадісніших свят у році для українців. Це свято не лише про крашанки, паски та святковий стіл, але й про перемогу добра над злом, про віру та надію, про оновлення та початок нового життя.

Сьогодні ми запрошуємо вас у захопливу подорож до світу Великодня, де на вас чекають цікаві історії, веселі розваги та справжні дива!

Оповідання про Великдень

Легенда про писанку

У давні часи жила-була маленька дівчинка на ім’я Оксанка. Вона дуже любила малювати та прикрашати все навколо. Наближався Великдень, і Оксанка задумалась, як вона може зробити свято ще красивішим.

Дівчинка вирішила розписати яйця. Вона розмалювала їх різними візерунками та квітами, використовуючи сік ягід, трав та овочів. Її писанки вийшли неймовірно красивими!

У день Великодня Оксанка подарувала свої писанки друзям та рідним. Їм так сподобалися її роботи, що вони вирішили показати їх усім людям у селі.

З того часу розпис писанок став невід’ємною частиною Великоднього святкування. Люди вірили, що писанки володіють магічною силою, яка може принести щастя, здоров’я та добробут.

“Що одна писанка наробила” Петро Волиняк

“У хаті ще було напівтемно, як мама вже розбудила Наталю.
—    Уставай, Наталю, — каже мама, — бо вже час до церкви йти паски святити. Хіба ти забула, шо Великдень сьогодні?
Наталя зараз же і встала. Швиденько почала вмиватися. А вмивалася ке так, як завжди: помилася додою та милом, а потім ще й писанку взяла, умочила її у воду, а тоді личко нею потерла. Вона вже давно знала, що перший раз на Великдень треба писанкою чи крашанкою вмиватися. Хто писанкою на Великдень умивається, той завжди буде рожевенький і здоровий!
Ще й сонечко не сходило, як Наталя з мамою й татом пішли до церкви. Подорозі вони зустріли маленького хлопчика, шо йшов до церкви із своєю мамою…”

Великдень у різних куточках України

Великдень святкують по всій Україні, але в кожному регіоні є свої особливі традиції та звичаї.

Наприклад, на Поліссі прийнято пекти паски у формі баранців, а в Галичині – у формі хрестів. У деяких регіонах на Великдень б’ються крашанками, аби з’ясувати, чия писанка найміцніша.

В усіх куточках України люди ходять до церкви на святкову службу, освячують паски, крашанки та інші страви, а потім збираються за щедрим святковим столом з рідними та друзями.

Великдень – це не лише свято, але й час для веселих розваг!

Діти з нетерпінням чекають на Великдень, адже це свято дарує їм багато радості та сміху. На Великдень діти шукають заховані писанки, грають у веселі ігри, співають веснянки та водять хороводи.

Ось кілька цікавих ідей для того, як весело провести Великдень з дітьми:

  • Розпис писанок: Це чудове заняття, яке допоможе дітям розкрити свою творчість та уяву.
  • Великденні ігри: Існує безліч цікавих ігор, які можна грати на Великдень, наприклад, “Бій крашанками”, “Шукай писанки” та “Христос воскрес!”.
  • Великденні вироби: Діти можуть зробити своїми руками красиві великодні листівки, аплікації або іграшки.
  • Читання казок та оповідань: Існує багато чудових казок та гарні оповідання про Великдень, які допоможуть дітям краще зрозуміти сенс цього свята.
оповідання про Великдень
оповідання про Великдень

Великдень – це свято, яке наповнює наші серця теплом, радістю та світлом. Це свято, яке дарує нам віру в краще та нагадує про те, що добро завжди перемагає зло.

З Великоднем вас!