“Евакуював з Маріуполя важкопоранених…”: в останню путь проведуть відважного льотчика Дениса Бадіку, який загинув 26 місяців тому

Героїчний подвиг Героїв, які під обстрілами через окуповану територію на гвинтокрилі літали в оточений Маріуполь, щоб врятувати важкопоранених має пам’ятати кожний українець. Під час одного з таких польотів загинув і молодий льотчик Денис Бадіка. І тільки зараз появилася можливість провести Героя в останню путь…

Про це повідомляє Бродівська міська рада, передає “Це моя Україна“.

“Через два роки знову заболіла рана втрати. Як того дня, 31 березня 2022 року, коли ворог збив український гвинтокрил. Тоді під Маріуполем загинув увесь екіпаж.
Штурмана українського Мі-8 Дениса Бадіку сьогодні навколішки зустріли у Бродах. До вічного польоту старшого лейтенанта провели з усіма військовими почестями. Поховають Дениса Михайловича у рідній Вінниці. Вінничанин Денис Бадіка народився 20 липня 2000 року. Закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил ім. І. Кожедуба за спеціальністю “Військове управління”. На талановитого авіатора покладали великі надії, та ворог усе знищив.
У військовослужбовця залишилися мама, тато і сестра. Вічна пам’ять і шана Герою Денису Бадіці!” – повідомляють у Бродівській міській раді.
Евакуював з Маріуполя важкопоранених... (Денис Бадіка)
на фото загиблий Герой Бадіка Денис, який евакуйовував з Маріуполя важкопоранених бійців

Поховають Героя у Вінниці

  • 11 червня о 9.00 — церемонія прощання біля будинку Героя у Вінниці (2-й проїзд Гетьмана Мазепи).
  • Потім — церковна служба за адресою: Чехова, 14.
  • Поховають Захисника на Алеї Слави Сабарівського кладовища.