Як зробити так, щоб батарея смартфона служила якомога довше?

Навіть найдорожчий і найпродуктивніший смартфон, який дає змогу виконувати незліченну кількість функцій, виявиться марним, коли в нього з’являються проблеми з акумулятором. Однак користувачі можуть істотно вплинути на те, як швидко настане цей момент. Акумулятори телефону дуже чутливі до манери їхньої експлуатації. А їхня ефективність може дуже повільно знижуватися, якщо ми пам’ятатимемо лише кілька простих правил. Звісно, якщо батарея вже втратила свою ємність, то відновити її вже не вдасться, у цьому разі можливо лише замінити її. Скористатися даною послугою краще тут https://www.aks.ua/remont-telefony/zamena-akkumulyatora.html

Подбайте про коректну експлуатацію хімічного накопичувача енергії

 Найперше правило – більше не потрібно калібрувати акумулятор перед початком його використання. Це правило може бути застосовано тільки для нікель-кадмієвих батарей, які перестали використовувати вже кілька років тому. Нові типи літій-іонних і літій-полімерних акумуляторів, навпаки, не переносять низьких рівнів заряду, і чудово працюють у режимі частих і короткочасних підключень адаптера живлення. Тож калібрування є не тільки марною по відношенню до нових типів АКБ, а й навіть згубною процедурою.

Щоб не піддавати стан акумулятора надмірному ризику, слід уникати розряду нижче 20%. Також і повний заряд часто негативно впливає на продуктивність АКБ. Ідеальний діапазон роботи сучасного акумулятора – 50-95%, і щоб максимально дотримуватися цих значень рекомендується завжди під рукою мати PowerBank.

Зарядний пристрій теж потребує особливої уваги. Якщо з якоїсь причини оригінальний комплект був загублений, а гарантія на наш смартфон вже закінчилася, то нам не обов’язково використовувати точно те ж саме обладнання. Важливо «не клюнути» на найдешевші пропозиції, які часто не забезпечують належної якості.

Батарея вже зношена? Це не проблема

 Досвід багатьох користувачів показує, що навіть після року інтенсивного використання смартфона можна підтримувати ємність акумулятора, що набагато перевищує 90% від початкової. Однак деякі власники смартфонів виявляють, що акумулятор повністю став непридатним. З чим це пов’язано? Батарея телефону також може бути пошкоджена через екстремальні температури, на які користувач вплинути не може. У такому разі накопичувач доведеться замінити, а оскільки більшість смартфонів мають моноблочну конструкцію без вільного доступу до батарейного відсіку, то подібний ремонт варто проводити в спеціалізованих сервісних центрах.