Як обрати правильний спортивний одяг для жінок?

Якщо ви коли-небудь думали про те, що одягнути в спортзал, то ця стаття точно для вас. Так само, як підібрати правильний одяг для роботи чи вечірки, важливо обрати правильні речі для спорту. Це більш комплексний процес, адже такий одяг може допомогти вам досягти кращого результату під час тренувань завдяки високотехнологічним тканинам та функціональному крою. Поговоримо про переваги такого одягу.

Комфорт

Невідповідний одяг може викликати багато дискомфорту: надто вільні речі заважатимуть, а надто тісний одяг може скувати рухи та обмежувати кровообіг. Також, наявність дихаючої тканини, яка відводить вологу, зберігаючи прохолоду та сухість, значно змінює ваше самопочуття під час тренування.

Зменшується ризик травм

Якісний компресійний одяг допомагає захистити м’язи від запалень і травм. Також, правильні спортивні речі збільшують приплив крові до серця, доставляючи необхідний кисень до працюючих м’язів, завдяки чому зменшується втома та біль.

Довговічність

Будь-який вид спортивної активності – це рух та ротяжки. Усі енергійні вправи та тренування можуть пошкодити звичайний одяг і призвести до неочікуваних покупок. А правильні, скажімо, футболки чи шорти для тренувань для жінок збереже ваш час та кошти.

Додатковим приємним бонусом до цього всього є впевненість та вища самооцінка у людини, котра займається у правильно підібраному одязі. Адже одяг може активувати психологічні процеси, які сприятливо впливають на продуктивність і рівень впевненості.

Але як вибрати правильний одяг для тренувань? Це важливо, адже він має підтримувати м’язи, захищати шкіру від тертя та висипів, а також допомагати тілу регулювати температуру. Є декілька факторів, які потрібно врахувати:

Тканина

В першу чергу, спортивний одяг повинен мати високу повітропроникність, дозволяючи поту та теплу виходити назовні. Для тренувань з низькою інтенсивністю, де ви не очікуєте сильно пітніти, бавовна є чудовим варіантом, оскільки вона дуже повітропроникна та зручна. Однак, бавовняні волокна є гідрофільними – тобто вода прилипає до них – і вони можуть стати вологими та важкими.

Для тренувань з високою інтенсивністю потрібні вологовідвідні, швидковисихаючі тканини, з яких шиються більшість спортивних топів для жінок. Синтетичні матеріали, такі як поліестер, поліаміди (нейлони), поліпропілен та спандекс, чудово справляються з відведенням поту та швидко сохнуть.

Фасон та розмір

Вільний крій дозволяє нам легко охолонути. Однак занадто мішкуватий одяг може заважати та зачепитися за обладнання. Тому такий одяг найкраще підходить для таких видів діяльності, як ходьба та біг. Якщо ж ми одягаємо обтягуючі спортивні речі, ми повинні переконатися, що вони не тісні. Жінкам також можна обирати безшовні топи для жінок, які максимально прилягатимуть до тіла і не перетискатимуть його, такі як у цьому прикладі https://4f.ua/zhinky/odyah/sportyvni-byusthaltery.html

Компресійність

Компресійне спорядження підходить не лише для професійних спортсменів. Неодноразово доведено, що компресійний одяг покращує працездатність і відновлення. Жіночі тренувальні легінси, як наприклад https://4f.ua/zhinky/odyah/lehinsy/lehinsy-dlya-trenuvan.html, забезпечують кращу циркуляцію кисню, що зменшує накопичення молочної кислоти, мінімізуючи загальний біль у м’язах після тренування.

Варто також згадати речі, які не можна одягати під час тренувань:

  • Гумові або пластикові матеріали: вініл, шкіра, і інші матеріали, що не пропускаєють повітря. Без належної вентиляції ви ризикуєте перегрітися, сильно пітніти та послабити свою витривалість.
  • Джинс, який є важким. До того ж, він обмежує ваш діапазон рухів.
  • Розтягнуті бюстгальтери чи спортивні топи для жінок, які не забезпечать належної підтримки, що може призвести до натирання, болю в спині, плечах та шиї.
  • Занадто тісний одяг: ніщо не повинно обмежувати дихання або ускладнювати виконання бажаної вправи. Якщо предмет одягу перешкоджає кровообігу в певних областях, це може викликати судоми.

Зараз надзвичайно багато варіантів спортивного одягу ніж будь-коли. Тому головне – це обрати правильні речі для вашого виду активності, які захистять ваше тіло. Загалом, наша ефективність найбільша тоді, коли нам найкомфортніше, тому пріоритизуйте для себе це в першу чергу.