Які товари та іграшки для дітей вибрати в якості подарунка до свята

Вибираємо подарунок дитині по віку

Стаючи старше, дитина вчиться пізнавати світ. Спочатку в цьому їй допомагають мамині руки, навколишні звуки, а пізніше додаються відчуття і емоції, які здатні дарувати іграшки. Пазли, розвиваючі конструктори, цікаві інтерактивні фігурки та інші дитячі товари викликають позитивні емоції, допомагають розвиватися. Іграшки для малюків сприяють активній роботі мозку, розвивають слух, мову, координацію рухів. Завдання батьків – вибрати товари та іграшки для дітей з урахуванням віку та інтересів малюка.

Базові правила вибору іграшок

Педіатри та психологи рекомендують дотримуватися таких правил:

  1. Не варто купувати десятки найменувань іграшок. Нехай це буде кілька якісних, красивих і безпечних ляльок або машинок.
  2. Малюка краще навчити грати з різними предметами – це можуть бути: набір для творчості, розвиваючі іграшки. Також це можуть бути і підручні предмети, наприклад, дощечки, мотузочки, клаптики кольорової тканини.

Сучасні ігрові набори та іграшки продумані виробниками до найдрібніших деталей, тому часто не залишають місця для фантазії, пропонуючи слідувати інструкції. Усе це можна вибрати та купити в магазині https://germes.one/. Тому при виборі товарів для творчості і розвитку батькам варто віддати перевагу різним видам розваг:

  • сенсорним: брязкальця для самих маленьких;
  • руховим: м’ячі, гойдалки, самокати, ролики та інші рішення, що спонукають до активності;
  • образним: машинки, лялечки, та інші іграшки, що дозволяють в рамках гри відтворити реалії життя;
  • суспільно-побутовим: набори інструментів, комплект доктора, поліцейського, перукаря та іншим.

Яку іграшку подарувати хлопчику або дівчаткам з урахуванням віку

  1. Найменшим можна купити брязкальця в різних формах і кольорах, інтегративні фігурки, килимки.
  2. Малюкам від року до трьох сподобаються пірамідки, кубики, коляски для ляльок, комплекти для гри в пісочниці. Подібні розваги розвивають навички, що поліпшують координацію рухів, дрібну моторику, фантазію. Вже з 2 років чаду можна купувати великі пазли, конструктори з великими елементами, абетку на магниті.
  3. Дітям, які досягли трьох років, підходять іграшки для хлопчиків і дівчаток, тобто товари, які допоможуть малюкові усвідомити свою стать. Хлопчакам знадобляться іграшкові машинки, спецтехніка, потяги, літаки, пістолети, а дівчаткам – ляльки, набір кухаря, будиночки. Представникам обох статей можна дарувати інтерактивних цуценят, кошенят та інших тварин.
  4. Дітям з 6 років подобаються активні і розвиваючі ігри. Це можуть бути настільні розваги, конструктори, що складаються з безлічі дрібних деталей, пазли. Не менш цікаві діткам дартс, бадмінтон, м’яч, гойдалки.

Чим старше стає малюк, тим швидше змінюються його інтереси і пріоритети. У віці від 6 до 10 років малюкам можуть бути цікаві комплекти лікаря, механіка, будівельника, астронома. Також варто звернути увагу на набори для хімічних дослідів, виготовлення різних аксесуарів, догляду за собою. Хлопчаки в цьому віці воліють отримати роботів і автомобілі на радіокеруванні, а дівчатка – набори для виготовлення прикрас, в’язання нескладних речей, вишивання, красивих ляльок, яким можна міняти вбрання і робити зачіски.