Жіноча гігієна: як підтримувати та якими засобами?

Гігієна для жінок завжди стоїть на першому місці – це відбувається не тільки через те, що жінки прагнуть завжди виглядати доглянуто, але й через особливості організму. Прокладки жіночі купити мають бути зроблені з гіпоалергенного матеріалу, який не викликатиме подразнень та надаватиме комфорт при щоденному носінні.

Як правильно обрати прокладки?

Вибір жіночих прокладок переважно залежить від мети їх використання. Існує багато їх видів, тому, підібравши прокладки правильно, можна майже не відчувати їх на собі у відповідні дні. На які види діляться прокладки?

  1. Щоденні прокладки використовуються для щоденної гігієни, захисту білизни від виділень. Вони тонкі та легкі, забезпечують комфорт протягом дня та не відчуваються при носінні.
  2. Менструальні прокладки. В денний час можна використовувати спеціальні денні прокладки, а вночі встановлювати нічні. Нічні прокладки більші за розміром, проте не у кожного є необхідність використовувати їх. Якщо менструація йде більше вночі, краще скористатися відповідними прокладками, щоб уникнути шкоди для постільної білизни. Прокладки для менструації також є тонкі та максі. Тонкі, але з високою поглинальною здатністю, вони забезпечують комфорт та непомітні під одягом. Максі товщі та більш всмоктуючі, підходять для сильних менструальних виділень.
  3. Прокладки з крилами та без крил. Прокладки з крилами мають додаткові бокові частини для кращого кріплення до білизни та запобігання протіканню. Ті, що не мають крил, можуть бути менш зручними для активних жінок.

Особливості вибору прокладок

На що саме звертати увагу під час вибору прокладок, щоб не помилитися?

  • Здатність до поглинання. Вона вказується на пакуванні у вигляді крапель. Чим їх більше, тим більше здатність до поглинання та менша ймовірність протікання. Крапельки позначаються від 1 до 5. Для сильних виділень підходять прокладки з високою поглинальною здатністю 4-5.
  • Вибір розміру та форми залежить від інтенсивності виділень та особистих вподобань стосовно зручності. Нічні прокладки зазвичай довші та ширші, забезпечують кращий захист під час сну.
  • Матеріал поверхні. Він може бути бавовняний: м’який, дихаючий, що підходить до чутливої шкіри. Синтетична поверхня може забезпечувати кращу сухість, але синтетика менш комфортна для деяких жінок.
  • Деякі прокладки мають додатковий захист від запаху завдяки спеціальним ароматизаторам або абсорбентам.
  • Якщо у вас чутлива шкіра або схильна до алергій, краще обирати гіпоалергенні прокладки без ароматизаторів та барвників.

Обрати прокладки від самих популярних та перевірених виробників ви можете на сайті візок маркет, де представлений великий вибір прокладок як на кожен день, так і для періоду менструації.