Обираємо твердотільний накопичувач SSD

SSD накопичувачі – це серйозний інструмент, який може збільшити швидкість роботи комп’ютера в кілька разів. Саме тому така технологія на сьогоднішній день постійно розвивається і знаходить все більше і більше затятих шанувальників. Секрет такої популярності ґрунтується на фундаменті з десятка явних переваг щодо жорстких дисків минулого покоління.

Основні відмінності SSD накопичувачів від жорстких дисків HDD

 Чим відрізняється технологія SSD від HDD? Це питання ставлять абсолютно всі користувачі комп’ютерів, які стикаються з терміном ССД вперше. Основна відмінність полягає в тому, що всім відомий “вінчестер” має у своїй конструкції багато рухомих і обертових елементів, що власне і є слабким їхнім місцем. У ССД-накопичувачі все навпаки, вся конструкція побудована навколо твердотільного елемента NAND (флеш-пам’ять) і ніякої механіки немає. Якщо говорити простими словами, то такий жорсткий диск влаштований за принципом звичайної флешки, яка може використовувати різні формати підключення: SATA, PCI і USB 3.0. До того ж керуюча плата має на своєму борту окремий контролер, який дає змогу захистити збережену на диску інформацію.

Основні переваги SSD дисків

  1. Компактність – розміри диска і його вага однозначно виглядають набагато вигідніше на тлі HDD накопичувачів, тому нові ноутбуки і ПК все частіше комплектуються саме цим варіантом.
  2. Повна відсутність рухомих елементів конструкції дає змогу працювати диску безшумно, спокійно переносити етап транспортування, що безпосередньо впливає на надійність конструкції загалом.
  3. Висока швидкість обміну даними дає змогу працювати ПК без затримок.

Як вибрати SSD накопичувач?

 Вибрати якісний SSD диск допоможуть тут https://www.aks.ua/uk/catalog/nakopiteli-ssd/. Після переходу за посиланням стане доступний каталог продукції від відомих брендів за прийнятними цінами. При виборі враховуємо такі важливі параметри:

  • розмір корпусу: 2.5 або 3.5 дюймів, залежно від умов розміщення,
  • об’єм вбудованої пам’яті: 60гб, 120гб, 240гб, 500гб, 1Тб, 2Тб,
  • iнтерфейс підключення,
  • швидкість передачі даних.

 Що ж стосується цінової політики, то якісний і місткий ССД диск вже сьогодні можна купити за прийнятною ціною, головне не натрапити на дешеву підробку, оскільки вона принесе тільки розчарування користувачеві.