У Польщі померла молода українка: тіло дівчини тримають в морзі і не віддають родині без грошей

В Польщі, раптово від раку померла 26-річна українка Марина Остапчук. Разом із багатодітною сестрою вона виїхала за кордон, тікаючи від російського вторгнення. Тіло померлої  дівчини тримають у морзі і не віддають для поховання рідним без грошей. Сума, за словами сестри, не підйомна для родини, тому вона звертається до небайдужих про допомогу.

Про це повідомляє “ТСН“, передає “Це моя Україна“.

Сестра померлої, Ольга Остапчук, розповіла журналістам, що разом із Мариною переїхала до Польщі після повномасштабного вторгнення РФ. Вона допомагала доглядати п’ятьох дітей. Батьки Ольги та Марини померли, коли вони були дітьми. Їх виховувала бабуся, якої теж вже на жаль немає.

“Мені одній тяжко. Я працювала, а вона дивилась за дітьми. Через півроку помітила, що вона різко стала худнути і болів живіт. Ми звернулися до лікарні. Їй поставили страшний діагноз — рак матки. Хвороба почала дуже прогресувати”, — зазначає Ольга Остапчук.

Жінка каже, не розуміла, що робити, коли сестра раптово померла за кордоном. Тоді знайшла в інтернеті компанію, яка надає міжнародні ритуальні послуги та послуги перевезення померлих. Доставити тіло в Україну коштувало 1900 євро (84,5 тисяч гривень).

Ольга зазначає, що сума непідйомна для родини, втім у компанії пообіцяли допомогти зібрати кошти і відкрити збір. У результаті — опублікували номер рахунку на їхній сторінці в Фейсбук:

“Друзі, звертаємось до Вас з проханням. На жаль, дівчина не має батьків, лише старенька бабуся і сестра, які проживають у селі Житомирської області, і чекають на тіло дівчини. Можливо, хтось захоче допомогти з репатріацією. Дякуємо”.

Зібрати таким чином вдалося лише 20 злотих (200 гривень).

Марина померла 31 липня, однак сестра досі не може забрати її тіло. Згідно з договором його не віддають, поки жінка не сплатить послуги за перевезення. Вона відкрила збір і просить небайдужих про допомогу.

Номер картки для допомоги: 5167 8032 6951 1429

Не будьте байдужими, допоможіть рідним перевезти тіло з Польщі та поховати Марину на рідній землі.