Що таке фітобочка? Яка користь від цієї процедури для організму?

Як відновитися після психоемоційних та фізичних навантажень? Лікувальні властивості кедра відомі дуже давно. Ще наші пращури будували сауни та лазні переважно з кедрових колод. Фітобочка в Києві це міні лазня, де тіло піддається дії фітопари – випаровування лікувальних трав. Такі бочки виготовляють як з кедрового дерева, так і дубу, який має не менш цілющі властивості.

Що таке фітобочка?

Фітобочка це герметична дерев’яна конструкція вертикальної або горизонтальної форми. За своїм об’ємом такі фітобочки розраховані на одну людину або на двох. Основна ідея фітобочки полягає в тому, що до неї подаються пари від парогенератора, який прикріплюється з зовнішньої сторони. Пар подається крізь спеціальні отвори у бочці – форсунки.

Для отримання лікувального пару використовують трав’яні настої, ефірні олії, які надають йому цілющих властивостей. Такий лікувальний пар заповнює собою вміст місткості, де знаходиться людина. Основна користь від фітобочки полягає в тому, що пар розкриває пори, крізь які до клітин організму потрапляють корисні речовини.

Завдяки тому, що відбувається активне потовиділення, шкіра позбувається забруднень, очищається та омолоджується. У фітобочці голова залишається зовні, тому паритися у ній може будь-хто, навіть діти старші 5 років.

Користь від фітобочки 

  • Сеанси у фітопаросауні допомагають шкірі повернути тонус та еластичність, показані також при різних дерматологічних захворюваннях;
  • Відновлення після сильних фізичних навантажень, при синдромі хронічної втоми. Така лікувальна мінісауна знімає втому, надає бадьорості, покращує настрій;
  • Допомагає очистити організм від токсинів та інших шкідливих речовин. Потовиділення – це один з природних методів виведення важких металів, сечовини, аміаку, продуктів життєдіяльності мікроорганізмів;
  • Дієва допомога при схудненні. Ефект полягає в тому, що фітобочка виводить з організму зайву вологу, допомагає позбутися целюліту.
  • Відмінно працює як лікувально – профілактичний засіб при патологіях суглобів, м’язів, ревматоїдному артриті;
  • Цілющий пар, який збагачений лікувальними рослинами та оліями, активізує кровообіг, прискорює обмін речовин та сприяє омолодженню організму;
  • Підвищується робота усіх видільних систем: сечовидільної, травної, нейроендокринної тощо.

Фітосауна це комфортне місце для відпочинку та покращення стану здоров’я завдяки максимальному релаксу та використанню фітотерапії та аромотерапії. А відвідати сеанси фітобочки можна в Lakshmi Spa.