Ефективні методи лікування від алкоголізму

Ні для кого не секрет, що алкоголь це велика біда, як для алкозалежної людини, так і для його рідних. А таким людям необхідна якісна та кваліфікована допомога щоб позбутися бажання вживати алкоголь і налагодити своє життя.

Лікувати алкоголізм треба за допомогою комплексного підходу. Довіряти лікування від алкоголізму – можна лише професіоналам своєї справи, якість роботи яких перевірена часом. Також, тут важливо запастися терпінням, поетапно перемагаючи недугу, що заволоділа людиною.

Перш за все потрібно видалити з організму продукти хімічного розпаду спирту, тобто провести медикаментозну детоксикацію. Цей процес відбувається у присутності лікарів, за умов стаціонару. На очищення організму потрібно від трьох до п’яти днів.

Дехто хоче провести цю процедуру вдома, але в цьому випадку її ефективність знижується. Слід зазначити, що алкогольна залежність має як фізичні прояви – у хворого страждає психіка. І, відчувши себе краще, він, швидше за все, знову потягнеться до чарки. А вдома це зробити набагато простіше, ніж в умовах медичного центру, під наглядом професіоналів.

Як відбувається детоксикація?

Хворому ставлять крапельниці, вводячи розчинені у фізрозчині препарати. Судини наповняться рідиною, забираючи високий тиск. Нирки починають працювати ефективніше, загальний стан організму нормалізується, людина починає нормально спати.

Після проведення такого лікування потрібний наступний етап – реабілітація. Без неї лікування виявиться неефективним – залишивши центр, або спеціалізований заклад алкозалежна людина знову візьметься за колишнє.

Період реабілітації

Залишивши межі клініки, хворий стикається з колишнім соціумом – у тому числі і з товаришами по чарці, які не проти відсвяткувати «возз’єднання». І виходить, що медикаментозне лікування – це лише тимчасовий захід, який не веде до стійкої ремісії.

Для того, щоб алкоголь перестав бути головним у житті пацієнта, з ним повинен попрацювати психолог. Не бабка-знахарка чи підпільний лікар, а саме дипломований спеціаліст, який має відповідний досвід. Знайшовши першопричину алкоголізму, пропрацювавши її, та застосувавши всі сучасні методики, лікар досягне бажаного результату – поступово у алкозалежного усвідомлення наслідків почне переважати над тягою до спиртного.

Як лікувати алкоголізм? Тільки не травами!

Використання народних методів гарантовано не допоможе – який-небудь настій з кульбаб або відвал з календули, швидше, нашкодить, якщо вживати його часто і багато. Поєднання прийому медикаментів з сеансами психотерапії, перебування у стаціонарі далеко від можливості «пропустити чарку» приносять відчутні результати. Людина повинна повірити в себе, визначити своє майбутнє місце у житті та подальшу мету у житті. Якщо ж цього не виходить і алкоголізм вже перейшов у тяжку стадію, допоможе кодування.

Важливо, щоб і сам хворий, і його родичі цього справді хотіли. Бажання позбутись алкогольної залежності і надійна підтримка близьких людей – це перший вагомий крок у подоланні цієї недуги.