Обладнання для облаштування бомбосховищ: особливості

Через воєнні дії в країні багато будівельників та власників будинків вимушені приділяти значну увагу створенню бомбосховищ та їхньому облаштуванню. У зв’язку з особливостями їхнього розташування та застосування одним із найважливіших аспектів комфортного та безпечного використання укриттів є їхня адекватна вентиляція.

Сховища мають забезпечувати захист людей, що в ньому знаходяться, не лише від уражень уламками внаслідок вибухів та фрагментами снарядів. Під час перебування в укритті важливо уникнути забруднень пилом та хімічними речовинами.

Організація системи вентиляції підвальних приміщень та сховищ

Для адекватного повітрообміну важливо встановлювати не лише якісні засоби фільтрації, але й вентилятор для бомбосховища достатньої потужності з розрахунку на площу приміщення. Принциповою різницею між пристроями для підвальних приміщень та укриттів є вимоги до якості повітря ー показник має відповідати саме житловим, а не технічним нормам.

Вентиляція бомбосховища складається з кількох основних компонентів:

  • пристрої для забору та розподілу (анемостати, повітропроводи, дифузори) повітря;
  • фільтри для поглинання пилу та інших шкідливих домішок із повітря на шляху до приміщення;
  • вентилятори електроручного типу;
  • клапани регуляції току повітря.

Особливістю приміщень даного типу є необхідність підтримувати певні сталі умови мікроклімату, а саме температуру, чистоту та вологість повітря.

Придбати вентилятори для бомбосховища від перевіреного виробника можна на сайті компанії «Провент». Представлені пристрої мають електричний двигун та ручний привід на випадок експлуатації в умовах тривалої відсутності електроенергії.

облаштування бомбосховищ

Сфери застосування промислових вентиляторів

Основною метою використання обладнання такого типу є забезпечення ефективного повітрообміну, комфортного мікроклімату у великих приміщеннях, а також охолодження техніки, яка нагрівається. Ці пристрої повинні мати певний перелік характеристик:

  • міцну конструкцію;
  • високий рівень потужності;
  • ефективна вентиляція приміщення;
  • можливість регулювання напрямку руху повітря або монтажу під потрібним кутом нахилу.

Поломка даного виду приладів вентиляції може спричинити негативні наслідки не лише для зручності перебування робітників, але й для їхньої безпеки.

В такому випадку знадобиться ремонт промислових вентиляторів ー докладніше про нього тут https://provent.ua/ua/uslugi/remont-ventilyatorov/. Відкладати цю процедуру не можна, адже недостатній рівень очищення повітря сприяє накопиченню пилу, бруду і шкідливих хімікатів.

Ремонт промислових вентиляторів, а також їхнє своєчасне обслуговування має проводитись при невідповідності їхніх робочих параметрів затвердженим стандартам та неефективності їхньої роботи. Компанія «Провент» не тільки займається відновленням установок, а й продає обладнання для підприємств, великих приміщень та бомбосховищ.