Чому треба обирати сейф за його призначенням

Існує дуже багато речей, які мають персональне призначення. Та щоб вберегти їх від несанкціонованого доступу, використовують сховища для цінних речей. Зазвичай це сейфи, які мають стійкі до фізичного впливу корпуси та надійні замки. Також вони здатні захистити вміст від впливу пожеж. Проте щоб отримати максимальну ефективність від такого пристрою, важливо використовувати варіант з урахуванням призначення.

Які речі можна зберігати в сейфі?

Будь-які, що для вас є коштовними. Проте потрібно розуміти, що сейфи не в змозі створювати особливі кліматичні умови, тому харчові продукти, ліки та інші товари, що потребують контролю температури та вологості у таких сховищах не розміщують. Наприклад, інтернет-магазин «SAFEHUB» пропонує сховища для цінних речей таких груп:

  1. Для зброї – при виборі таких потрібно враховувати розміри конкретних видів зброї. Пристрій має містити окремий відділ для зберігання патронів з можливістю замикання на окремий замок. Перевагою будуть вбудовані спеціальні ложементи, які дозволяють надійно фіксувати зброю всередині сейфа. Такі моделі можуть бути розраховані на зберігання декількох одиниць одночасно, що саме і визначатиме їх розмір.
  2. Для прикрас та грошей – такі моделі зазвичай мають компактні розміри, що дозволяє розміщувати їх у зручних та непомітних місцях у приміщенні. Вони виготовляються з високим рівнем вогнетривкості для захисту від пожеж. Внутрішній простір зазвичай має розподілення на декілька відділень. Посилена конструкція захищає від спроб злому, а можливість кріплення до підлоги або стіни забезпечує додаткову стабільність.
  3. Для документів — магазини з продажу сейфів для документів зазвичай пропонують варіанти, які мають розміри ніш, що відповідають стандартним форматам паперу, таким як А4. Через те, що папір особливо вразливий до впливів вогню, ці варіанти повинні забезпечувати тривалий вогнезахист. Вбудовані полиці та органайзери допомагають підтримувати порядок всередині сховища. Простий пошук потрібного документа поєднується з високим рівнем безпеки, що робить такі пристрої ідеальними для архівного зберігання.
  4. Для сімейних реліквій, фотографій та дорогих речей – в цьому випадку використовуються моделі різного розміру, але переважно з м’яким внутрішнім покриттям, щоб запобігти пошкодженню предметів. Вони також мають високий клас вогнестійкості. Такі сейфи для зберігання речей також можуть використовуватись для розміщення антикваріату.

AD_4nXfMvmtKZ3fwzU2pYFnIQBryNw-h9TZQhRDupY9391tdyBgLAdIy5vP2gBXQJc4sOBQWelYZpsuzpP0MmUPQt327Q0Lp7zw0WZLVgPtZBYUWeWSQWLN_vbogPDnAIEZxVchU47piWCnarZPchIoveCjkollM?key=GA6XHobzwpQ7AFEhMo2fbg

Як купити сейф в інтернет-магазині за відповідним класом захисту?

Розуміння призначення сейфа допомагає визначити необхідний рівень захисту. Уся сертифікована продукція від європейських виробників обов’язково має класи захисту від вогню та механічного злому. Чим вищий клас, тим складніші технології були використані при розробці сховища.

За зломостійкістю краще обирати варіанти, що відповідають стандартам EN 1143-1 та EN 14450, оскільки вони забезпечують високий рівень безпеки і пройшли ретельні випробування.

За вогнестійкістю існують також стандарти, і надійними є ті пристрої, які відповідають нормам EN 15659, що визначають вимоги сховищ, здатних витримувати вплив вогню протягом зазначеного класом часу.

Зазвичай інтернет-магазини з продажу сейфів дають можливість при виборі зазначити потрібні класи, і сайт самостійно підбере пропозиції, що відповідають цим вимогам. Такий підхід буде гарантувати високий рівень безпеки для ваших речей від потенційних ризиків.