Рослинне молоко — альтернатива коров’ячому, яку сьогодні полюбляють багато людей. Насправді такий продукт має хороший смак та підходить для веганського харчування. У закладах молоко із вівса, кокоса та інших рослин має бути в асортименті, аби задовольнити різні запити клієнтів. Рослинні молочні напої приносять значно більше користі для організму та легше засвоюються шлунком. А також вони повністю безпечні та екологічні. З такого продукту можна легко приготувати найрізноманітніші напої з тонким та ненав’язливим смаком.
Де купити якісне коров’яче або рослинне молоко? Постачальник для кав’ярні MilkDiller — ідеальний вибір для кав’ярень. Тут ви зможете придбати справді якісну та свіжу молочну продукцію і не тільки. У продажу доступні сиропи, яйця, сири та інші продукти, а також витратні матеріали.
Найпопулярніші різновиди рослинних напоїв
Соєве молоко
Має доступну ціну і підходить для збивання, як і коров’яче. Володіє м’яким, нейтральним смаком. Проте при нагріванні або взаємодії з кислим еспресо може згортатися. Тому бариста часто збиває молоко разом з еспресо.
Мигдальне молоко
Має легкий горіховий смак. Як і соєве, може згортатися та розшаровуватися при збиванні. Тому бариста рідко використовують його для приготування еспресо з пінкою.
Вівсяне молоко
Цей вид напою дуже зручний у використанні, наприклад, для приготування напоїв, оскільки добре збивається. Однак у порівнянні з коров’ячим молоком вівсяне містить менше білка, через що пінка виявляється менш стійкою та швидко осідає.
Окрім вівсяного, існують й інші види рослинного молока: кокосове, рисове та кеш’ю. Однак вони значно рідше зустрічаються в кав’ярнях та не мають такої популярності.
Як підібрати молоко для закладу
При виборі молока для кав’ярні важливо звертати увагу на декілька ключових складових:
- лактоза додає молоку солодкуватості;
- білок забезпечує стабільність та текстуру піни;
- жири впливають на еластичність та тактильні відчуття піни.
Основний момент при створенні пінки — баланс жирності та білка. Молоко можна вибрати будь-якого відсотка жирності (навіть 1%), бо все залежить від білка. Якщо його вміст буде 3% — воно чудово збиватиметься. Практично всі види кавових напоїв матимуть легкий і приємний присмак молока, яке чудово доповнить смакові властивості кави.
Вміст лактози не є найважливішим фактором. Чим більше вуглеводів у молоці, тим воно солодше. Для капучино найкраще вибирати продукт зі вмістом лактози від 4% і вище.
Серед популярних видів рослинного молока для капучино — соєве, мигдальне та вівсяне. Соєве й мигдальне не так добре збиваються, тому їх краще змішувати з еспресо. Вівсяне збивається легше, що робить його ідеальним для лате-арту.
Купити молоко оптом можна у надійного українського постачальника MilkDiller. Магазин продає сертифіковану продукцію, повністю безпечну для ваших клієнтів.