Налагодження навіть маленького виробництва хлібобулочної продукції є складним процесом, де потрібно дійти компромісу між закриттям потреб підприємства та бюджетом. Серед головних статей витрат – обладнання, яке бізнесмени можуть обирати за власним бажанням. Професійні хлібопекарні печі “Porlanmaz” здатні задовольнити всі запити, але постає питання, чи варто витрачати на них кошти, коли є можливість придбати звичайну модель. Аби знайти відповідь на це питання, потрібно ретельно вивчити переваги та недоліки обох варіантів.
Аргументи на користь використання спеціалізованого обладнання
У підприємців, особливо старшого покоління, є думка, що інвестувати значні кошти доцільно лише в тому випадку, коли виробництво масштабне. А ось для маленької пекарні можна обійтися чимось простішим, адже партії менші, а бюджет не гумовий. Певна логіка в цьому є, оскільки для безперервного випуску великої кількості виробів необхідне більш надійне та продуктивніше обладнання. Однак, невеликий бізнес потребує професійного устаткування не менше, оскільки потрібно забезпечувати максимальну якість в поєднанні з практичністю та гігієнічністю, інакше не буде можливості завоювати довіру та прихильність клієнтів.
Серед плюсів звичайних печей можна відзначити лише їх малу ціну та легкість заміни деталей. Мінусів значно більше – низька зносостійкість деталей, обмежена кількість режимів, не завжди відповідність стандартам безпеки, незначна ефективність роботи. Витративши менше спочатку, потім доведеться мати справу з різноманіттям проблем, тому розумніше одразу встановити спеціалізовану хлібопекарну піч, яка:
- дозволить виробляти потрібну кількість виробів за мінімальний час;
- не потребуватиме постійного контролю працівників;
- зможе інтегруватися з іншим устаткуванням та буде підготовлена до розширення масштабів діяльності;
- надасть можливість виготовляти різноманітну продукцію з дотриманням оптимальних температур та рівня вологості;
- прослужить багато років без поломок за умови регулярного очищення та заміни елементів;
- відрізнятиметься зручністю та надійністю.
Декілька порад щодо пошуку та розташування хлібопекарної печі
Професійні печі бувають дуже різними, тому ще до початку пошуку треба зрозуміти, які кошти ви готові викласти на покупку та які моделі варті вашої уваги. Якщо порівнювати всі моделі, тоді процес суттєво затягнеться, що небажано, адже час – це гроші. Відштовхуватися необхідно від кількості, різновиду та параметрів виробів, при цьому враховуючи розміри приміщення. Сучасні модифікації радують компактністю, але є певні норми (пожежної безпеки, санітарні), які мають бути дотримані при оснащенні пекарні. Бажано спроєктувати детально, де і яке устаткування стоятиме, щоб потім не довелося робити перепланування. Пам’ятайте також про необхідність забезпечення електропостачання хлібопекарної печі та інших приладів, отже поряд повинна бути достатня кількість розеток.