Що таке кейтеринг та які його основні формати

Друзі, будь-яка важлива подія у нашому житті, як то день народження, випускний вечір, хрестини, весілля, буде зручніше організувати, якщо ви делегуєте цей процес професіоналам своїє справи, а саме спеціальній компанії, яка займається  кейтерингом. Дані послуги також будуть актуальними під час проведення ділових заходів, майстер-класів, конференцій. Адже настає час кава-перерви і за високої мозкової активності учасникам захочеться перекусити ситних закусок.

В останні роки послуги кейтерингу почали включати все більше форматів. Це не лише доставка їжі на ваше свято чи подію, а й комплексні обіди в офіс, обслуговування корпоративів. Це дозволяє підвищити рівень організації, яка замовляє таку послугу. Адже приготувати їжу високого ресторанного рівня – неможливе завдання для замовника. Легше доручити організацію вашої події професіоналам, котрі мають достатній досвід та обладнання. В свою чергу виїзний кейтеринг компанії став настільки доступним, що дозволяє організувати шикарний банкет фактично у будь-якому місці: заміський будинок, база відпочинку, ваш офіс, навіть лісова галявина. Водночас замовник заходу зможе зберегти власні сили, нерви та час, і при цьому зможе бути певним, що його захід відбудеться на найвищому рівні.

Разом з тим кейтеринг передбачає 2 формати:

  • Можна скористатися послугою повноцінно. Починаючи від складання меню, сервірування та обслуговування столів, до прибирання приміщення де проходитиме ваш захід.
  • Або ж лише замовити доставку страв, а з рештою організаційних питань розібратися самостійно.

кейтеринг

Які послуги надає кейтеринг

Як ми вже говорилося раніше, послуги кейтерингу – це не лише приготування та доставка їжі на ваш захід. На сьогоднішній день попит замовника зростає, і кейтеренгові компанії вводять до свогог переліку нові додаткові послуги, щоб повноцінно закрити всі потреби своїх замовників. А основними серед базових послуг «класичного» комплексного кейтерингу можна виділити наступні:

  • Розробка вашого меню з урахуванням ресторанних стандартів; погодження його із замовником заходу, та дотримання всіх нюансів у харчуванні; розрахунок бюджету, що планується для проведення заходу;
  • Приготування їжі згідно з меню;
  • Доставка страв у погоджений час за вказаною адресою;
  • Оренда посуду, меблів та обладнання (столів, мангалів та ін.);
  • Сервірування столів;
  • Менеджмент події – від планування до організації;
  • Послуги кухарів, офіціантів, барменів та інше.

Основні формати кейтерингу

Формат кейтерингу вибирається виходячи з формату події, кількості гостей та місця проведення. Також, важливим є бюджет, виділений під захід.

Ймовірні формати:

  1. Фуршет. Виїзний фуршет влаштовується після презентацій, конференцій, корпоративів, дружніх вечірок та інших заходів, для яких важливим є спілкування в неформальній обстановці. Відмінна риса в тому, що гості не сидять за столами та весь час переміщаються по залі. Тому їжа та напої мають бути мобільними та компактними.
  2. Банкет. Виїзний банкет використовують для організації більш офіційних подій, таких як весілля, ювілеї, ділові події. Під час банкету запрошені гості сидять за столами, а офіціанти приносять страви із дотриманням почерговості.
  3. Кава-Перерви. Це перерви між офіційними, або навчальними частинами бізнес-подій. Активна мозкова діяльність часом спалює більше калорії, ніж фізична праця. Тому важливо організувати ситні та різноманітні перекуси. На ваш вибір спеціалісти кейтеренгу підберуть різні легкі закуски, а також холодні та гарячі безалкогольні напої.
  4. Шведський стіл. Кейтеринг у форматі «шведського столу» часто використовують для організації харчування на симпозіумах, виставках, конференціях, презентаціях та ін. Цей формат зручний, коли необхідно нагодувати велику кількість учасників. У ньому передбачено самостійне обслуговування. Також страви можуть подаватися не порційно, даний формат передбачає столи з вільною посадкою гостей та застосування приборів для харчування.
  5. Коктейль (виїзний бар). Цей формат вибирається зазвичай для проведення світських заходів, наприклад, фешн-показів, різних прем’єр, закритих вечірок, тощо. Даний формат нагадує фуршет, але ставка більше робиться на напої. Агентства, що займаються доставкою страв для заходу у форматі «коктейль», використовують меню без гарячих страв з великою кількістю закусок, різноманітних напоїв та десертів.
  6. Барбекю. Це улюблений формат для тих, хто хоче влаштувати свою святкову подію на природі. Найголовніша страва в меню – це м’ясо, приготовлене на вугіллі (шашлики, тощо). Підходить для ювілеїв, хрестин, днів народжень, корпоративів.
  7. Пікнік. Якщо ви бажаєте організувати свято, або корпоратив на природі, тоді ви також можете скористатися послугами кейтерингової компанії. У меню можуть бути страви з м’яса, риби, птиці, овочів та фруктів. Їжа може готуватися дома на мангалі, грилі, барбекю або в казані.
  8. Також, ймовірні і інші формати кейтерінгу, вище ми описали одні з найбільш популярних.

Kanapka furshet

Як не помилитись з вибором кейтерингової компанії?

Щоб ваше свято дійсно вдалося, і ви не зіпсували собі настрій несмачною їжею та поганим сервісом, потрібно обговорити з компанією деякі важливі моменти:

  • заздалегідь обговорити меню та ваші смакові уподобання;
  • подивитися, як виглядають страви, щоб очікування збіглися з реальністю;
  • точно обговорити час подачі страв, а також попередити напередодні час початку заходу.

Компанія leola.com.ua – професіонали своєї справи, де якість послуг перевірена часом.