Друзі, будь-яка важлива подія у нашому житті, як то день народження, випускний вечір, хрестини, весілля, буде зручніше організувати, якщо ви делегуєте цей процес професіоналам своїє справи, а саме спеціальній компанії, яка займається кейтерингом. Дані послуги також будуть актуальними під час проведення ділових заходів, майстер-класів, конференцій. Адже настає час кава-перерви і за високої мозкової активності учасникам захочеться перекусити ситних закусок.
В останні роки послуги кейтерингу почали включати все більше форматів. Це не лише доставка їжі на ваше свято чи подію, а й комплексні обіди в офіс, обслуговування корпоративів. Це дозволяє підвищити рівень організації, яка замовляє таку послугу. Адже приготувати їжу високого ресторанного рівня – неможливе завдання для замовника. Легше доручити організацію вашої події професіоналам, котрі мають достатній досвід та обладнання. В свою чергу виїзний кейтеринг компанії став настільки доступним, що дозволяє організувати шикарний банкет фактично у будь-якому місці: заміський будинок, база відпочинку, ваш офіс, навіть лісова галявина. Водночас замовник заходу зможе зберегти власні сили, нерви та час, і при цьому зможе бути певним, що його захід відбудеться на найвищому рівні.
Разом з тим кейтеринг передбачає 2 формати:
- Можна скористатися послугою повноцінно. Починаючи від складання меню, сервірування та обслуговування столів, до прибирання приміщення де проходитиме ваш захід.
- Або ж лише замовити доставку страв, а з рештою організаційних питань розібратися самостійно.
Які послуги надає кейтеринг
Як ми вже говорилося раніше, послуги кейтерингу – це не лише приготування та доставка їжі на ваш захід. На сьогоднішній день попит замовника зростає, і кейтеренгові компанії вводять до свогог переліку нові додаткові послуги, щоб повноцінно закрити всі потреби своїх замовників. А основними серед базових послуг «класичного» комплексного кейтерингу можна виділити наступні:
- Розробка вашого меню з урахуванням ресторанних стандартів; погодження його із замовником заходу, та дотримання всіх нюансів у харчуванні; розрахунок бюджету, що планується для проведення заходу;
- Приготування їжі згідно з меню;
- Доставка страв у погоджений час за вказаною адресою;
- Оренда посуду, меблів та обладнання (столів, мангалів та ін.);
- Сервірування столів;
- Менеджмент події – від планування до організації;
- Послуги кухарів, офіціантів, барменів та інше.
Основні формати кейтерингу
Формат кейтерингу вибирається виходячи з формату події, кількості гостей та місця проведення. Також, важливим є бюджет, виділений під захід.
Ймовірні формати:
- Фуршет. Виїзний фуршет влаштовується після презентацій, конференцій, корпоративів, дружніх вечірок та інших заходів, для яких важливим є спілкування в неформальній обстановці. Відмінна риса в тому, що гості не сидять за столами та весь час переміщаються по залі. Тому їжа та напої мають бути мобільними та компактними.
- Банкет. Виїзний банкет використовують для організації більш офіційних подій, таких як весілля, ювілеї, ділові події. Під час банкету запрошені гості сидять за столами, а офіціанти приносять страви із дотриманням почерговості.
- Кава-Перерви. Це перерви між офіційними, або навчальними частинами бізнес-подій. Активна мозкова діяльність часом спалює більше калорії, ніж фізична праця. Тому важливо організувати ситні та різноманітні перекуси. На ваш вибір спеціалісти кейтеренгу підберуть різні легкі закуски, а також холодні та гарячі безалкогольні напої.
- Шведський стіл. Кейтеринг у форматі «шведського столу» часто використовують для організації харчування на симпозіумах, виставках, конференціях, презентаціях та ін. Цей формат зручний, коли необхідно нагодувати велику кількість учасників. У ньому передбачено самостійне обслуговування. Також страви можуть подаватися не порційно, даний формат передбачає столи з вільною посадкою гостей та застосування приборів для харчування.
- Коктейль (виїзний бар). Цей формат вибирається зазвичай для проведення світських заходів, наприклад, фешн-показів, різних прем’єр, закритих вечірок, тощо. Даний формат нагадує фуршет, але ставка більше робиться на напої. Агентства, що займаються доставкою страв для заходу у форматі «коктейль», використовують меню без гарячих страв з великою кількістю закусок, різноманітних напоїв та десертів.
- Барбекю. Це улюблений формат для тих, хто хоче влаштувати свою святкову подію на природі. Найголовніша страва в меню – це м’ясо, приготовлене на вугіллі (шашлики, тощо). Підходить для ювілеїв, хрестин, днів народжень, корпоративів.
- Пікнік. Якщо ви бажаєте організувати свято, або корпоратив на природі, тоді ви також можете скористатися послугами кейтерингової компанії. У меню можуть бути страви з м’яса, риби, птиці, овочів та фруктів. Їжа може готуватися дома на мангалі, грилі, барбекю або в казані.
- Також, ймовірні і інші формати кейтерінгу, вище ми описали одні з найбільш популярних.
Як не помилитись з вибором кейтерингової компанії?
Щоб ваше свято дійсно вдалося, і ви не зіпсували собі настрій несмачною їжею та поганим сервісом, потрібно обговорити з компанією деякі важливі моменти:
- заздалегідь обговорити меню та ваші смакові уподобання;
- подивитися, як виглядають страви, щоб очікування збіглися з реальністю;
- точно обговорити час подачі страв, а також попередити напередодні час початку заходу.
Компанія leola.com.ua – професіонали своєї справи, де якість послуг перевірена часом.