Як вибрати ковш для екскаваторів-навантажувачів?

Ковші для екскаваторів-навантажувачів застосовуються для забору землі з невеликої глибини і переміщення її в вантажну техніку. Як правило, техніка, на яку встановлюють ковш, – це екскаватор-навантажувач. Його використовують для підняття сипучих вантажів і їх транспортування на малі дистанції або навантаження на іншу машини.

Які особливості цього пристрою?

Дане навісне обладнання включає в себе 4 стінки – спереду, ззаду і дві бічні. Передня стінка забезпечена коронками або зубами і козирком. З метою з’єднання рукоятки і тяги машини, використовується адаптер. Всі деталі скріплені звареними швами.

51e6acfbd3fdd

Для того, щоб мінімізувати зношування в процесі тертя об грунт при поверненні, задня стінка зроблена з округлими кутами. За допомогою навісного обладнання можна виконати різні вантажно-розвантажувальні роботи і транспортування шлаку, грунту, піску, торфу і щебеню. Варто зазначити, що купить ковш для экскаватора, який Вам послужить не один рік ви можете на сайті компанії  GRizzly. Продукція відрізняється довговічністю, функціональністю і надійністю.

Різновиди пристосувань

Ковш вважається головним робочим застосування, відповідно, на нього припадає основне навантаження в процесі виконання робіт різної складності.

Особливою популярністю користуються кілька їх видів. До них відноситься траншейний ківш навантажувача. Він користується попитом при облаштуванні траншей в замерзлому ґрунті і глині. Головним критерієм вибору виступає ширина. Завдяки його особливій конструкції, можна вирішити найважливіше завдання, яка виникає під час риття тісних траншей, а саме – вивантаження грунту.

Наявність рухливих бічних і задніх стінок дозволяє в 5 разів скоротити площу прилягання землі всередині пристрою. У підсумку, на стіни не налипає і не намерзає в’язкий грунт. Застосування цього механізму дає можливість збільшити продуктивність до 70%. До того ж, оскільки не потрібно вибивати з пристрою землю, істотно підвищується експлуатаційний термін як ковша, так і рухомих елементів рукояті спецтехніки.

Вузький ковш навантажувача знайшов своє застосування в прокладанні комунікацій уздовж трас, в сільській місцевості та інших випадках, коли необхідно вирити протяжні траншеї в швидкий термін.

Переваги при використанні траншейного пристосування:

  • висока продуктивність;
  • якісна і швидка прокладка траншей;
  • зниження витрат праці в цілому;
  • можливість роботи в важких умовах;
  • використання вилученого грунту для засипки ям;
  • здатність працювати зі всіляким грунтом і без залучення додаткової техніки.

При експлуатації вузького пристрою виходить рівна траншея, яка витримуються по всій довжині.

Також затребуваний планувальний ковш навантажувача. Цей різновид пристрої застосовується при очисних і планувальних роботах на схилах каналів і доріг в I і II групах грунту.535621a1daa16

Його виготовляють з високоміцної сталі, тому він не потребує додаткового захисту від зношування. При виборі враховується ширина, можливість повороту і нахилу. Планувальне пристосування знайшло своє застосування під час розчищення річкового русла і берегів, плануванні насипу і дорожніх узбіч. Іноді його додатково обладнають змінним потужним болтовим ножем.

Посилений планувальний вигляд ковша оснащений і футеровкою корінного листа і бічних стінок, а також ріжучої крайкою. Особливість конструкції дає можливість виготовляти пристрій без центрального ребра, тому його використовують і при землерийних, і при розвантажувальних роботах з легким грунтом.

Замовлення ковшів для екскаваторів-навантажувачів

Знайти якісні ковші для екскаваторів-навантажувачів ви можете на сайті компанії GRizzly. Також, компанія виконує сервісне обслуговування і ремонт ковшів для екскаваторів-навантажувачів.