У Львові трирічну дівчинку з Covid-19 підключили до ШЛВ, дитина у важкому стані

Дівчинка є першою дитиною у Львівській області, яка потребує штучної вентиляції легень. З понад 80 дітей у Львівському ОХМАДИТі це перший випадок підключення дитини до ШЛВ.

Інформує Це моя Україна з посиланням на Zaxid.net

Трирічна дівчинка з Миколаївського району знаходиться у реанімації львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ. В дитини була діагностована коронавірусна інфекція. Дівчинку госпіталізували з вираженою дихальною і серцевою недостатністю. У Львівській області це перша дитина за період пандемії, яку підключили до апарата ШВЛ, розповіла виданню ZAXID.NET завідуючий ОХМАТДИТом Олександра Бурда.

Зі слів Олександри Бурди, з 82 діток, у яких підтверджений Covid-19 та вони лікувалися в лікарні, це перша дівчинка, котра перебуває на ШВЛ.

«У родині дитини ніхто на коронавірус не хворів, а у дитини позитивний ПЛР-тест. Де дитина могла інфікуватися, невідомо. Як правило, діти легше переносять коронавірусну інфекцію, ніж дорослі, але тут складний випадок. У дівчинки двостороннє запалення, сильна задишка. У нас це перша дитина на весь період пандемії, яку довелося підключити до ШВЛ», – розповідає Олександра Бурда.

36840f0885ae2ffa80d7bc9feb615ddb
Очільниця Львівського Охмадиту, Олександра Бурда / Фото: varianty.lviv.ua

У дівчинки виражена дихальна недостатність другого ступеню і серцево-судинна недостатність першого ступеню, двобічна позашпитальна пневмонія. На ШВЛ дівчинка перебуває з 15 вересня. Стан дитини наразі вкрай важкий. – Розказує Зав. відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії Віра Примакова.

Головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко повідомила, що на Львівщині не було дітей, хворих на коронавірусну інфекцію, які потребували ШВЛ.