Побиту грабіжником жінку 7 годин ганяли від сімейного лікаря до травматолога

В Кривому Розі 70-річну пенсіонерку, на яку напав грабіжник, не хотів прийняти травматолог без електронного направлення. Жінка чекала близько 7 годин, а її донька намагалась добитись справедливості.

Про це у facebook повідомила донька потерпілої Лариса Первушина.

Напад на пенсіонерку трапився 3 лютого, близько 22:30 год. біля під’їзду 37 будинку в місті Кривий Ріг. Жінка поверталась від своєї доньки. Грабіжник намагався забрати в пенсіонерки її сумку, однак жінка почала чинити опір. Після чого злочинець почав різати потерпілу гострим предметом по руках, однак жінка не віддала сумки. Після чого чоловік почав наносити удари потерпілій. Знедолена жінка почала кричати і зловмисник злякавшись, побіг у невідомому напрямку.

Потерпіла зателефонувала доньці, яка в свою чергу вибігла їй на зустріч та викликала швидку. Жінку госпіталізували, надали їй необхідну допомогу та сказали прибути на наступний день до травматолога.

В 8:00 ранку наступного дня донька зателефонувала до сімейного лікаря К, та попросила електронне направлення до травматолога. До цього часу пов’язка накладена напередодні просякла кров’ю, а тіло спухло від синців та ссадин. Однак сімейний лікар К запевнила доньку, що в таких екстренно-термінових випадках направлення не потрібне.

148171021 476006513407120 6034249009249865558 n 1
Травми завдані грабіжником пенсіонерці / фото Facebook Лариса Первушина

Прибувши в 17 міську лікарню, в реєстратурі жінці відповіли, що без направлення не приймуть. Залишивши маму в лікарні, донька потерпілої помчала до сімейного лікаря за згаданим направленням, однак і на цей раз жінці “вказали на двері”. Вона помчала назад в 17-лікарню вимагаючи прийняти її з потерпілої мамою, однак ніхто не звертав на них уваги.

Завідуюча поліклінікою, до якої звернулась донька потерпілої також сказала, що без направлення нічим не зможе допомогти. Після біганини по ряду кабінетів високих медичних чиновників, жінка знову прийшла до сімейного лікаря, вимагаючи дати направлення.

148258278 476006593407112 1345217801298588184 n
Травми завдані грабіжником пенсіонерці / фото Facebook Лариса Первушина

Я знову тягнулась до К! І знову і знову вимагала дати мені направлення. Сіла в їх кабінет на стілець і сказала, що без направлення нікуди не піду. На що Кравцова кинула репліку, що менше потрібно було мамі ходити по темних кутках і демонстративно покинула свій кабінет”, – повідомляє жінка.

Однак повернувшись в 17-міськлікарню, медсестра повідомила, що її з мамою прийме лікар. Потерпілу прийняли в числі останніх, о 14:00, доньці зайти в кабінет відмовили.

Я насліжок 7-годинної бюрократичної боротьби потерпілій жінці перебинтували пальці та виписали гель від синяків.

Вийшовши з кабінету лікаря, через пов’язку знову сочилася кров. Швидше за все потрібно було на палець накласти пару швів, так як розріз був глибоким, але, як видно, бажання це зробити геть відсутнє! Єдиним адекватною людиною в цій масі нелюдів, як мені здалося, була дівчина секретар в приймальні головлікаря, яка намагалася допомогти хоча б співчуттям. Вірю, що є і хороші чуйні лікарі і медсестри, але в цей похмурий день нам не пощастило – зустрічалися тільки лиходії в білих халатах!
Люди! Лікарі – це вже не ті лікарі, які колись давали клятву Гіпократа. А наша лікарня – це не установа, яка може швидко і якісно надати допомогу! Це місце, де можуть нанести ще більшу психологічну травму.
До чого ми йдемо ? Ні душі, ні співчуття, ні милосердя”, – написала донька потерпілої п. Лариса.