Де поїсти в Косові?

Плануючи подорож в Карпати, часто вибираємо популярні курорти або місця, куди вже їздили наші знайомі. Проте існують невідомі перлини, такі як мальовниче містечко Косів, які залишаються поза увагою подорожуючих. Розташоване на півдні Івано-Франківської області, Косів не вражає високими горами – найвища вершина досягає всього 812 метрів. Проте, воно приховує у собі багато таємниць і чарівності.

Косів приваблює своєю містикою та загадковістю, і, хоча сюди не приходить багато туристів. Древня історія, кухня та косівський розпис зачаровують туристів та надихають їх відвідати це місце.

Як дістатися до Косова зі Львова?

На жаль, в Косові немає залізничної станції, і тому туристи рідше їздять сюди. Щоб потрапити зі Львова до Косова, вам доведеться використовувати транспорт з пересадками або власний автомобіль. Якщо ви подорожуєте громадським транспортом, найоптимальніше сісти на поїзд “Одеса-Чернівці” або “Ковель-Чернівці” і доїхати до станції Коломия. Відтак ви можете вирушити на автостанцію та взяти квитки на автобус “Коломия-Косів” (вартість приблизно 70 гривень) до Косова. Інакше, якщо у вас багаж або ви подорожуєте разом з декількома особами, ви можете взяти таксі за близько 500 гривень. Проте рекомендується замовляти таксі в місцевих компаніях, оскільки на вокзалі таксисти можуть називати завищені ціни.

Де поїсти в Косові?

У Косові є кілька закладів громадського харчування, але на жаль, не всі з них пропонують місцеву кухню. Щоб дійсно насолодитися місцевими стравами, вам доведеться трохи пошукати.

Ми знайшли у Косові і ближніх селах 4 заклади, де можна спробувати місцеву кухню: “Бабай”, “Гражда”, “Колиба”, “Аркан”. Хоча було ще декілька інших закладів, ми не встигли в них відвідати або вони не виглядали дуже привабливо.

Ресторан “Гражда” вражає своїм гуцульським дизайном та доступними цінами на меню. Кафе “Колиба” виділяється смачною кухнею, і, на наш погляд, готує найкращі страви серед усіх кафе, які ми відвідали. Особливо смачні пироги з вишнями.

У ресторані “Аркан”, хоча він розташований поблизу водоспаду “Шешори”, ціни трохи вищі, ніж в інших закладах, але він вражає стилем оформлення та місцем розташуванням. Тут видно вплив косівського розпису, який надає кафе особливого колориту.

Також цікавим і оригінальним в дизайні є ресторан “Бабай”, який знаходить у сусідньому з Косовом селі Яворів. Крім гарного гуцульського інтер’єру, тут є багато місцевих колоритних страв і напитків.

Цей матеріал створений на основі статті журналіста Андрія Пшика для видання “Цинічний Львів“.