“Тримали у підвалі, а потім закопали”: двоє нелюдів вбили 11-річного хлопця. Його розшукували 5 місяців

Сьогодні, 14 січня, стало відомо, що 11-річного Максима Самофалова знайшли мертвим неподалік смт. Якимівка Запорізької області, де він жив із бабусею. У поліції повідомили, що хлопчика позбавили життя невдовзі після зникнення.

Смерть 11-річного хлопця, який був у розшуку з серпня 2021 року, була насильницькою. У вбивстві підозрюють раніше засуджених місцевих жителів. Поки що їх не затримали.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

“Під час перевірки оперативної інформації в Якимівській громаді на території приватного домоволодіння було виявлено труп дитини, закопану у погребі,” — повідомляють у відділі комунікації поліції Запорізької області.

Поліція встановила, що причетні до зникнення та смерті хлопця два рецидивісти. 45-річний провів за ґратами дев’ять років. Його 25-річний спільник також мав проблеми із законом. Відомо, що вони викрали Максима та два тижні тримали його у підвалі, а потім убили.

Відповідати душогубам доведеться за «навмисне вбивство» та «незаконне позбавлення волі та крадіжку людини». Максимально можливе покарання – 15 років ув’язнення.

Поки зловмисників не затримано, поліція вживає заходів для їх розшуку та затримання.

Як повідомлялося раніше, учень 5-го класу школи-інтернат села Терпіння Мелітопольського району Максим Самофалов зник 29 серпня. Правоохоронці залучали до пошуків Нацгвардію та собак, околиці села обійшли й волонтери. У листопаді – грудні волонтери організації “Пошук зниклих дітей” шукали Максима у Мелітополі, бо з’явилася інформація про те, що хлопчика бачили біля одного із супермаркетів. Але тоді хлопця так і не знайшли.

Оновлено, як повідомляють у Офісі Генерального прокурора за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Запорізької обласної прокуратури двом мешканцям Мелітопольського району повідомлено про підозру за фактом умисного вбивства малолітньої дитини, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, незаконного позбавлення волі та викрадення людини, що спричинили тяжкі наслідки.

За даними слідства, у серпні 2021 року двоє чоловіків викрали 11-річного хлопчика. Силоміць посадивши дитину до авто, відвезли до домоволодіння, розташованого у с. Радивонівка Мелітопольського району. Хлопчика били та утримували у підвалі упродовж 2-х тижнів. Від отриманих тілесних ушкоджень дитина померла. Його тіло сховали у тому ж підвалі, заливши бетоном.