Збірна України пройшла на церемонії відкриття Олімпійських ігор-2022 у Пекіні (відео)

У Пекіні, на стадіоні “Пташине гніздо” проходить церемонія відкриття 24 зимових Олімпійських ігор. Розпочалась церемонія відкриття з недовгої вистави організаторів. Після чого почали виходити команди учасниці, серед яких і Збірна України. Участь у заходах взяли 95  команд.

Збірну України у Пекіні на зимових Олімпійських іграх представлятимуть 45 спортсменів. Це на 12 більше, чим на зимових олімпійських іграг у 2018. Українські олімпійці вестимуть боротьбу у 12 дисциплінах, це зокрема: біатлон, боб слей, гірськолижний спорт, стрибки на лижах з трампліну, фігурне катання, фристайл.

На даний момент основною перепоною для спортсменів, є коронавірус. Під час олімпіади діятимуть суворі правила. Хоч квитки на Олімпійські ігри не продаватимуть, однак точно відомо, що спортивні змагання не скасують. Вони розпочнуться 4 лютого у Пекіні.

Збірна команда України довірила почесний обов’язок нести прапор України на церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських іграх Олімпійському чемпіону з лижної акробатики Олександру Абраменку та срібній  призеркою Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександрі Назаровій.

В свою чергу НОК України та Олімпійська команда, продемонстрували, як харчуються наші олімпійці. Міні-екскурсія їдальнею в Олімпійському селищі Чжанцзякоу: