СБУ розпочали розслідування щодо продажу бронежилетів в Епіцентрі

Нагадуємо, нещодавно Львівський оборонний кластер (ЛОК) у своєму фейсбук повідомив про те, що в мережі супермаркетів “Епіцентр” нібито продають плитоноски, які вони безкоштовно виготовляють для фронту.

“Унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих бронежилетів — нашого виробництва. Яким чином продукція, яку ЛОК безкоштовно передає українській армії та службам, опинилася на полицях магазинів? Вирішили шукати відповідь за допомогою Служби Безпеки України”, – повідомили у ЛОК.

У СБУ повідомили про ліквідацію масштабної схеми розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам. Правооохоронці вилучили частину бронежилетів та встановлюють усіх причетних до оборудки.

“За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму більше 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони. Втім замість безкоштовної передачі українським захисникам, причетні чиновники намагались продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів”, – повідомили у Службі безпеки України.

В свою чергу у “Епіцентр К” відреагували та повідомили, що вони являються добросовісними набувачами бронежилетів, а сама військова амуніція була придбана у компанія “Група Венето”, з усіма належними документами.

“Ми цінуємо вашу занепокоєність щодо ситуації із забезпеченням ЗСУ та повідомляємо наступне: бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставлені в мережу торговельних центрів “Епіцентр К” компанією “Група Венето”. Компанія “Група Венето” надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ “Епіцентр К” правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами”, – зазначили у “Епіцентр К”.

В свою чергу у компанії “Група Венетто” заявили, що проводять внутрішню перевірку по даному факту. І у разі підтвердження усіх виннх буде притягнуто до відповідальності.

“За ініціативою засновників ТОВ «Група Венето» за вказаним фактом розпочало внутрішнє розслідування. Окрім того, з метою встановлення істини, службові особи ТОВ «Група Венето» співпрацюють з правоохоронними органами. Про результати розслідувань, буде повідомлено публічно. Ми віримо в те, що наші працівники не можуть бути причетні до продажу гуманітарної допомоги. Група Венето цілодобово працює на зміцнення обороноздатності держави. У разі підтвердження негативної інформації яка поширюється в ЗМІ, всі винні будуть притягнуті до відповідальності”, – заявили в компанії.