В той час, як гинуть наші герої на війні, музикант вирішив поспівали розважальних російських пісень у центрі Франківська

В Івано-Франківську, в самому центрі міста в розпал війни України з Росією молодий хлопець співав розважальні пісні мовою окупанта. Чоловік, що проходить повз, не витримав і зробив зауваження, але молоді прихильники “русской песни” не звернули увагу на зауваження, після цього чоловік у більш грубій формі пояснив, що не доречно співати пісні мовою окупанта у центрі міста, коли на війні гинуть наші хлопці, але музиканти і цього не зрозуміли. Після цього конфлікт переріс у бійку.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на відео з місцевих телеграм-каналів.

Все відбувалося в центрі міста, група молодих музикантів зібралася виступати, один з них співав під гітару російські пісні.

Повз проходять чоловіки втрутилися й один з них сказав, що не дозволить співати у своєму місті мовою окупантів.

“Цією мовою розмовляють військові, які вбивають наших дітей”, – сказав чоловік.

Після цього він застосував силу, і музикант впав на асфальт. Люди почали кричати про необхідність викликати поліцію.

У коментарях люди написали свою думку щодо цієї події:

  • Конфлікт через російський рок. Чоловік просив вуличного музиканта припинити, але той вирішив говорити про свободу і вільну країну.
  • Я там вчора була, це були наркомани, в яких наша поліція навіть не перевірила документи, не встигли, бо вони кололись і в одного із них почалась епілепсія. Це справжні наркомани, на зауваження не співати пісню російською мовою була відповідь, що він що хоче те і робить і заріже.
  • А що робити, якщо вони по доброму не розуміють і на зауваження франківця не співати кацапською в нашому місті, вони розказують про вільну країну.

Ось саме відео з місця подій:

Дану подію також прокоментував мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.