Дефіцит солі: люди в паніці шукають її в супермаркетах, ціни підняли до 95 грн за кг (фото)

Вже з понеділка в Україні заговорили про можливий дефіцит солі через зупинку найбільшого підприємства з солевидобутку “Артемсіль” в Донецькій області. Вже наступного дня українці у паніці почали скуповувати сіль у супермаркетах, а її продавці різко підвищили ціни. 

Якщо раніше упакування звичайної солі можна було придбати менше ніж за 10 гривень, то зараз її пропонують навіть за 95. Стільки зараз коштує кілограм солі у прикордонному містечку Мостиська, що на Львівщині.

У Дніпрі, наприклад, 24 травня сіль зникла з полиць усіх великих супермаркетів та ринків. Люди так часто питають про неї, що підприємцям довелося писати оголошення на дверях, щоб не відповідати кожному “солі немає”. Така сама ситуація спостерігається майже в усіх куточках країни.

alt_ціни-на-сіль
оголошення на магазині в Дніпрі

Інтернет відповідно вибухнув мемами у відповідь на гонитву за сіллю. На сервісі оголошень OLX.ua один із користувачів запропонував продати кілограм солі за 15 тисяч гривень, або ж обміняти її на квартиру в Києві. А український художник Максим Машковський намалював пачку дефіцитної солі у вигляді обручки.

8ad563ce8b627ee2e9bba9424a8b785f

обручка з солі

Багато експертів говорять про те, що дефіцит солі з часом має зникнути, адже збільшиться її імпорт з інших країн, а також зросте її виробництво на Дрогобицькій солеварні, яка залишилась на даний час єдиним в Україні виробником солі.

Джерело: ТСН.