Цей симптом першим вказує на деменцію на ранній стадії: перевір рідних!

Вчимося розпізнавати ознаки старечої деменції на ранній стадії і вчасно вживати заходів.

На жаль, деменції не можна запобігти. Але це не означає, що залишається лише підкоритися долі та у разі захворювання просто спостерігати за прогресуючими симптомами. Хворобу дуже важливо підловити на ранній стадії та за допомогою терапії максимально загальмувати її розвиток.

Визначити деменцію на початковому етапі не так просто: хвороба спочатку маскується під симптомами, які часто не сприймають серйозно. Як вважають лікарі-неврологи є одна важлива ознака хвороби. Йдеться про схильність людей похилого віку до депресії. Самі люди похилого віку, зазвичай, неспроможні адекватно оцінити свій стан у цей час, а родичі списують раптові зміни у тому поведінці на вікові особливості віку та характеру.

Цей «цинічний» симптом кричить про пухлину мозку: його легко сплутати з чимось іншим!

Така неуважність призводить до сумних результатів: деменція виявляється надто пізно і на прогресуючій стадії. Якщо ж вчасно помітити цей симптом, звернутися до лікаря та з’ясувати справжню проблему, розвиток хвороби можна відстрочити на 8-10 років, що досить вагомо, коли йдеться про вже немолодих людей.

Читайте також: Як вирощувати полуницю на підвіконнику – ви здивуєтеся як це просто.