Користь і шкода води з лимоном для жінок

Чим корисна вода з лимоном? Для кого особливо актуальним є такий напій? Кому від нього краще утриматись? Можливо, ти подивишся під новим кутом на те, що тобі давно знайоме і це обернеться користю твого здоров’я, а також здоров’я твоїх близьких.

Користь води з лимоном

Щоб приготувати лимонну воду, інгредієнти змішують, виходячи з особистих уподобань. Варто відзначити, що вода з лимоном і проста вода це не те саме.

Звичайна сира вода це Н2О, яка напуває тіло. У той час, як лимонна вода має дещо інший склад і організм розпізнає її як напій, який більше живить тіло.

Харчова цінність лимонної води:

  • Вітаміни: А, С, Е, РР, В1, В2, В5, В6, В9
  • Мінерали: калій, залізо, кальцій, магній, натрій, сірка, фосфор, марганець, цинк
  • Флаваноїди
  • Органічні кислоти
  • Харчові волокна

ТОП корисних властивостей лимонної води

Детоксикація

Лимонна вода діє подібно до сечогінного засобу, виводить зайву рідину, а також сприяє виведенню шлаків і токсинів.

Низька калорійність

Тяга до солодкого часто розвивається, через брак вітаміну С. Лимонна вода дозволяє заповнити дефіцити тіла і служить гарною альтернативою солодким напоям для діабетиків і тих, хто хоче позбутися зайвої ваги.

Травлення

Лимонний напій стимулює вироблення травних соків, сприяючи якісному розщепленню їжі. Це у свою чергу запобігає появі неприємних симптомів печіння, здуття живота та спазмів.

Імунітет

Вітамін С та флавоноїди, що містяться у лимонній воді, активізують власні клітини захисту організму. Мінерали підвищують витривалість та надають додаткову порцію енергії.

Тиск крові

Вода з лимоном сприяє розслабленню тонусу судин крові, тому її рекомендують людям із підвищеним тиском. Така вода допоможе аналогічним чином зменшити головний біль, коли стан спричинений спазмуванням судин.

Шкіра

Вітамін С бере участь у побудові власного колагену шкіри, а антикосиданти уповільнюють процеси старіння. Тому вживаючи воду з лимоном, ти зможеш помітити, як покращиться текстура твоєї шкіри.

лимоном

Як зробити лимонну воду і правильно пити

Для приготування напою лимонний сік просто вичавлюється у воду.

Інший спосіб – можна подрібнити лимон у блендері та змішувати отриману масу з водою. Але якщо таку суміш довго зберігати, вітаміну С там не залишиться.

Лимонна вода вживається як у гарячому, і у холодному вигляді. Слід зазначити, що у гарячій воді вміст вітаміну С буде набагато менше.

Комусь подобається додавати туди м’яту, кленовий сироп та цедру лимона. У сиру та холодну пору року можна додати корицю, імбир чи куркуму.Оскільки лимонна вода не замінює звичайну сиру воду, важливо пам’ятати, що, крім води з лимоном, необхідно щодня випивати свій критичний мінімум звичайної чистої води (2 – 2,5 літра).

Насамперед вода з лимоном призначена для людей зі зниженою кислотністю шлункового соку.

Перевірити свою кислотність ти можеш простим способом: розведи у воді трохи соди та випий. Якщо протягом 1 – 3 хвилин буде відрижка, значить із кислотністю шлункового соку у тебе все гаразд. А якщо ні – кислотність знижена та білок засвоюється дуже погано. Лимонна вода це виправить. У таких ситуаціях напій краще вживати безпосередньо перед їжею. В інших випадках, якщо хочеться випити лимонну воду вранці, краще це зробити після склянки звичайної чистої води.

При всій повазі до води з лимоном, але пробуджує тіло і запускає всі його хімічні реакції звичайна вода. Це є закон хімії.

Лимонна вода, випита перед сном, сприяє схуднення та виведення холестерину. Рекомендується за раз випивати не більше однієї склянки, а протягом дня не більше двох склянок.

Найкраще вживати напій до їжі або через 30 хвилин після. Для здоров’я корисно вживати лише свіжоприготовлену лимонну воду.

Шкідливість води з лимоном

Організм кожної людини настільки індивідуальний, що вживання будь-якої речовини може позначитися різними наслідками.При вживанні лимонної води слід врахувати таке:

  • цитрусові сприяють руйнуванню емалі, тому за наявності сильної чутливості зубів слід користуватися трубочкою або полоскати рот відразу після вживання лимонної води;
  • оскільки лимонна вода діє як сечогінний засіб, це сприяє зневодненню організму, щоб не втратити баланс, важливо не забувати пити звичайну воду і не замінювати звичайну воду лимонною водою;
  • не можна запивати лимонною водою фармакологічні ліки, вона їх не може розчиняти, оскільки не є звичайною водою;
  • при гастритах краще не пити таку воду натщесерце, оскільки це провокує біль і печіння в шлунку і якщо такий стан не минає, краще відмовитися від лимонної води зовсім;
  • лимонна вода не підходить людям з виразками та запальними захворюваннями кишечника;
  • напій нейтралізує закислення організму і якщо в нирках є якісь відкладення каміння, можна спровокувати їх розчинення та рух, тому буде розумно заздалегідь проконсультуватися з лікарем, якщо є передумови для таких побоювань;
  • оскільки цитрусові сприяють алергічним реакціям, не рекомендується пити воду з лимоном жінкам, які годують груддю.

Читайте також: 6 причин дитячої агресії та як з нею боротися.

Корисні властивості води з лимоном

Оскільки сам по собі лимон унікальний, лимонна вода – це чудовий спосіб збагачення організму вітаміном С, кальцієм, калієм, рибофлавіном, магнієм тощо. Її користь важко переоцінити, вона сприяє:

  • покращення травних процесів;
  • зміцненню імунітету;
  • стабілізації кислотно-лужного балансу, знижуючи кислотність;
  • успішну боротьбу із зайвими кілограмами: лужний раціон — це, по суті, найдієвіший спосіб схуднути, і при цьому один із найбезпечніших;
  • очищенню шкірного покриву: вітаміни та антиоксиданти попереджають старіння шкіри, пігментацію та появу зморшок. Лужне середовище перешкоджає розмноженню бактерій, що є причиною акне;
  • зниження процесів запалення: лимонна вода виводить сечову кислоту з організму і цим продовжує життя наших суглобів і судин;
  • виведення токсинів, шлаків, отрут: лимонна вода має легкий сечогінний ефект, змушує печінку активніше працювати;
  • попередження розвитку астматичного синдрому: лимонний напій виводить слиз, який скупчився в легенях та бронхах;
  • боротьбі з онкологічними захворюваннями: бореться з атиповими клітинами;
  • підвищенню стресостійкості: нестача вітаміну С і є причиною нашого стресового стану;
  • лікування від сечокам’яної хвороби – це прекрасний домашній засіб, спрямований на боротьбу з камінням у нирках. Якщо до склянки лимонної води додати дві чайні ложки оливкової олії, то можна отримати ефективний засіб, спрямований на руйнування самого каміння, на їх комфортний вихід;
  • усунення неприємного запаху з рота: знищує бактерії на поверхні язика та щок;
  • підтримці норми цукру в крові: у лимоні багато біофлавоноїдів, від яких безпосередньо залежить вироблення інсуліну.

Пити лимонну воду слід залпом, так, щоб вона повністю і відразу заповнила всю порожнину шлунка. Не рекомендується перевищувати разову дозу вживання лимонної води – 200 мл. Особливо корисна така процедура вранці натщесерце.