Як організм каже, що вам терміново потрібен секс – 7 симптомів, на які потрібно звернути увагу

Розшифровуємо потаємні сигнали нашого тіла.

Жінки значення сексу недооцінюють, а чоловіки переоцінюють. І лише лікарі нагадують: це природний фізіологічний процес. І якщо статевозріла людина не займається ним систематично, тіло їй обов’язково про це підкаже.

Про те, які сигнали подає організм, натякаючи на необхідність зайнятися коханням, розповів найсимпатичніший лікар із соціальної мережі Тимур Чхетіані. (Читайте також, Чому все більше жінок вважають за краще залишатися “старими дівами”)

Сексу

У своєму короткому відеоролику блогер згадує про поширені ознаки при відсутності сексу, у тому числі прищі, погіршення настрою та прострацію. Втім, це не єдині ознаки. Ми вирішили продовжити список і ось що у нас вийшло:

Зниження больового порога

Найяскравіше це спостерігається у жінок. Якщо раніше біль під час менструації був ледве вловимий, то, коли організму потрібен секс, місячні стають болючішими. Чоловіків це також стосується, будь-яка травма або подряпина стає більш відчутною, ніж раніше. Все через нестачу особливих гормонів – ендорфінів, вони виробляються при сексі і діють за аналогом морфію.

секс

 

Часто хворієте

Секс покращує імунітет, а значить, ризик підхопити якийсь вірус знижується. Науково доведено, що у людей, які ведуть регулярне статеве життя, в організмі на 30% більше антитіл, ніж у тих, хто ухиляється від інтиму.

секс

 

Безсоння

Думаєте, чому чоловіки засинають одразу після статевого акту? Вся справа в окситоцині – це гормон, який виробляється під час оргазму, він має сильний заспокійливий ефект. Коли наступного разу не зможете заснути вночі або зриватиметеся через дрібниці на роботі, подумайте, може, вам просто не вистачає сексу і організм вказує на це.

секс

Лайфхак для чоловіків: Якщо жінка після сексу бадьора і весела, це явна ознака того, що ви погано постаралися і вона імітувала задоволення.

Бюстгальтер став більшим

Цей факт здається неймовірним, але він правдивий. Виявляється, під час сексу груди збільшуються у розмірі, все через підвищений кровоприток. Якщо у вас регулярне статеве життя, то ефект стає накопичувальним. Але різке скасування сексу веде до зменшення грудей, а отже, бюстгальтер стає великим.

Погано сприймаєте інформацію

Розсіяність і погана пам’ять – це теж таємні сигнали організму, які вказують, що вам просто потрібний секс. Американські вчені, які досліджували сексуальні можливості двоногих, дійшли висновку, що під час оргазму кровообіг у всьому організмі відбувається на максимально допустимій швидкості, внаслідок чого мозок збагачується великим обсягом кисню, починає працювати краще.

Секс

Спостерігаєте швидке старіння шкіри

Під час статевого акту в організмі жінки збільшується кількість колагену, а отже, покращується еластичність шкіри та зменшується кількість зморшок на обличчі. Щоб завжди виглядати як у 18 років, достатньо займатися сексом 3-4 рази на тиждень.