Топ 5 неочевидних речей, які впливають на IQ вашої дитини

Іноді зовсім незвичайні факти можуть формувати інтелект чада.

Виховання дітей як наука вивчається протягом багатьох років, проте не всі батьки розуміють, як виростити дитину так, щоб вона навчилася у дорослому житті грамотно планувати та аналізувати. У даній статті ми розповідаємо про п’ять важливих рис, від яких залежить IQ дітей.

Рівень забезпеченості сім’ї

Американські вчені досліджували, як матеріальне становище впливає на інтелект дітей. Проаналізувавши життя вікової групи від 3 до 20 років, вони зрозуміли, що фінансова ситуація всередині сім’ї впливає на кору головного мозку. Особливо це позначається на здібностях до вивчення іноземної мови та читання.

Цікаво, що діти із сімей, де зарплата у батьків виходить нижчою за середню, не справляються з когнітивними тестами успішно. Ймовірно, все залежить від рівня життя: якості харчування, медичного обслуговування, освітніх можливостей — гуртки, секції, клуби. (Читайте також, Це небезпечно: чому не можна ставити фото дитини на заставку телефону).

дитини

 

Тривалі розмови

Але справа навіть не в грошах, якщо з дитиною зовсім не проводити час. Деякі сім’ї мають головний мінус — вони кажуть беззаперечно «зроби це» або «ти робитимеш те, що я тобі скажу».

Вчені також з’ясували, що саме забезпечені батьки ведуть діалоги з дітьми, а батьки, які мають середній достаток, використовують формальні фрази.

Особливу роль відіграє і настрій у сім’ї: якщо у батьків є постійні конфлікти, то IQ у дитини знижується  приблизно на сім з половиною балів. (Читайте також, Як збити температуру у дитини без застосування ліків).

Мова

Виявляється, наші діти вчать граматику вже з народження: вони розуміють, як робити пропозиції через почуті слова, а останні засвоюють за допомогою звуків.

Вчені навіть проводили експеримент: давали послухати граматично вірну композицію італійською мовою, а потім запис з помилками, але з схожим контекстом.

дитини

Дослідження показало, що спочатку діти сприймали спокійно правильні та неправильні пропозиції, а потім уже починали реагувати. Таким чином, за 15 хвилин малеча розуміла, які пропозиції побудовані правильно, а які — ні.

Негативне відношення

Якщо ви звикли виховувати дитину криками та покараннями, то хорошого з того нічого не вийде, адже психологічний аспект відіграє важливу роль у формуванні інтелекту.

Під час стресу утворюється гормон кортизол – він скорочує речовини, які впливають на увагу та пам’ять. Важливо змінити підхід до виховання, особливо якщо ви з дитиною у постійних скандалах. Якщо ви виключите негатив – він засвоюватиме інформацію краще!

дитини

Комп’ютерні ігри дитини

Від них є сенс, якщо, звичайно, ігри правильні! В ідеалі вони мають відноситись до жанру «стратегія», адже юним гравцям у цьому випадку слід бути уважними, виявляти аналітичне та стратегічне мислення.

Виявляється, практично будь-яка гра розвиває здатність до навчання, що згодом впливає на розвиток інтелекту. Тому не відмовляйте дитині в цьому, але й не забувайте про помірність. Вона має бути у всьому.

дитини