6 речей, яких згідно з фен-шуєм ні в якому разі не повинні бути в маленькій спальні

Облаштувати невелику спальню відповідно до всіх правил фен-шуй буває складно. Але можна уникнути помилок, які, згідно з цією давньою китайською практикою, здатні викликати дизбаланс енергії в приміщенні. Перевірте за списком, чи немає у вашій спальні цих подразників?

Отже, як створити правильну атмосферу у спальні за допомогою фен-шуй? Почнемо з того, що робити точно не треба.

Цілі фен-шуй

Фен-шуй – стародавня китайська практика, що сягає 5000 р. до н.е., хоча багато її принципів формувалися набагато пізніше. По суті, основна мета фен-шуй – гармонізація вашого життя з геофізичними енергіями у навколишньому середовищі, такими як магнітне поле Землі, вібраційні енергії елементів та космологічний вплив часу. Фен-шуй може бути потужним інструментом для забезпечення збалансованості простору, в якому ви зможете почуватися комфортно. Спальня — унікальне місце, по суті, єдине, де ми проводимо багато часу уві сні. Будь-яка енергія, яка «мешкає» в цьому приміщенні, впливає на наше самопочуття та життя в цілому. Все – від розміщення меблів до видів рослин – може вносити зміни в атмосферу житла. Розкажемо докладніше, на що вам варто звернути увагу. (Читайте також, Де в будинку накопичується негативна енергія і як від неї захиститися у 2023 році?).

Використання яскравих, сміливих кольорів

Яскраві кольори, на жаль, не найкращий вибір для спальні. На думку фахівців з фен-шуй, щоб почуватися добре у просторі, потрібно пустити в нього енергію Землі та самому відчути зв’язок із нею. Хоча яскраві відтінки спочатку можуть викликати посмішку на обличчі, незабаром вони можуть почати дратувати вас, чого допускати не можна. Для спальні куди краще підходять м’які відтінки – бежевий, пильно-рожевий, лавайдовий відтінок. Їх потрібно поєднувати з тактильними текстурами, що створюють мирну атмосферу, що сприяє розслабленню.

Спальні
PIXABAY

Офісний куточок

Відколи віддалена робота стала нормою, багато людей обладнали домашні офіси або ж працюють, не злазячи з дивана. Але ж спальня? Це місце під забороною! Якщо ви хочете мати можливість «відключатися» вночі та повноцінно відпочивати, у спальні не повинно бути електроніки та предметів, що нагадують про роботу. Якщо квартира у вас невелика, і можливості перенести домашній офіс у вас немає, то принаймні додайте перегородку, щоб розділити особистий і робочий простір. (Читайте також, 11 способів позбутися негативної енергії у вашій квартирі).

Спальня
PIXABAY

Ліжко в кутку

Незважаючи на спокусу присунути ліжко до стіни, щоб максимально використовувати обмежений простір спальні, так робити не варто. Найкращим рішенням для спального місця з фен-шуй вважається «командне становище». Тобто ліжко повинне стояти так, щоб ви, перебуваючи в ньому, могли контролювати двері до спальні, але при цьому не займати позиції «ногами вперед». Ідеальний варіант – поставити меблі по діагоналі до дверей, якщо розмір кімнати сприяє цьому. Відповідно до фен-шуй, присуваючи ліжко до стіни, ви блокуєте потік позитивної енергії ці, від чого навіть після довгого сну ви можете почуватися розбитою і млявою. Таке розміщення спального місця також може негативно вплинути на відносини з партнером, який опинився в «пастці» між вами та стіною.

Спальні
PIXABAY

Предмети зі шкідливою енергією

Йдеться про розміщення дзеркал перед або (і так буває!) над ліжком, балок на стелю і балдахінів, що нависають над ліжком. Всі ці предмети – джерела шкідливої енергії, і в спальні їм не місце. Також, згідно з правилами, у приміщенні, де спить людина, не можна ставити водні елементи — наприклад, акваріум, декоративний фонтанчик або поїлку для кота.

Визначити самостійно джерела шкідливої енергії може бути непросто. Але подумайте про предмети, які вам шкодять. Ви часто б’єтеся об незручно розташований кут тумбочки, або переживаєте, чи не впаде картина у важкій рамі? У ваших інтересах попрощатися з предметами, які викликають у вас страх та роздратування.

Спальні
PIXABAY

Ящики під ліжком

Ми вас розуміємо: речей багато, а місця для зберігання не вистачає. Як легко закинути їх усі під ліжко та забути про безладдя! Але ні, у світі фен-шуй цей фокус не пройде. Згідно з правилами, ліжко – головний предмет у спальні. Щоб енергія безперебійно циркулювала навколо нього вночі, не можна примушувати чи захаращувати ліжко сторонніми предметами.

спальні
PIXABAY

Зберігання предметів, які вам більше не служать

Безладдя — найбільша заборона у світі фен-шуй. У спальні має чітко проглядатися ліжко. Якщо це можливо, оточіть її предметами затишку: м’яким килимком для ніг, придатними по дизайну тумбочками (вони повинні створювати відчуття зручності), лампами з теплим світлом. Для появи позитивних вібрацій приміщення потрібно регулярно прибирати. Від усього зайвого слід позбавлятися без зволікання. Обгортка від напередодні з’їденої цукерки, прострочені ліки на тумбочці, речі колишнього хлопця, запрані чи порвані простирадла, книги з агресивними чи страшними ілюстраціями та лякаючим змістом… Знайшли їх у спальні? Заберіть їх з очей негайно!