Рецепт чізкейку «Нью-Йорк» з вершковим сиром

Як приготувати американський десерт вдома? Напевно, ви не раз хотіли це зробити. Не варто боятися його уявної складності – ви впораєтеся! Перевірте, які інгредієнти ви вже маєте, докупіть відсутні. Готуйте за нашою зрозумілою інструкцією.

Приготуйте класичний чізкейк Нью-Йорк! Напевно ви багато разів куштували його в кав’ярнях, але поки що так і не зважилися приготувати самостійно. На смак чізкейк нагадує вершковий пломбір: він так і тане в роті!

В основі чізкейку товчене пісочне печиво. Начинка – м’який вершковий сир, або творог, цукор, жирні вершки. Десерт випікають у духовці або готують на водяній бані. Ми пропонуємо дотримуватись першого способу. (Читайте також, Як позбутися залежності від солодкого, повністю не виключаючи його з меню?).

Цікавий факт: свою історію десерт бере із Стародавньої Греції. Чізкейк згадується у книзі грецького лікаря, його подавали переможцю Олімпійських ігор. У ті часи це був пиріг із козячого чи овечого молока, з’єднаного з пшеничним борошном, яйцями та медом. Як і зараз, тоді його запікали.

Складові чізкейку «Нью-Йорк»:

  • Печиво бісквітне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вершки 35% – 200 мл.
  • Цукор – 150 гр.
  • Мускатний горіх – 0.25 ч.л.
  • Вершковий сир – 600 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Енергетична цінність:

  • Калорійність – 426.0 ккал
  • Білки – 1.0 г
  • Жири – 3.0 г
  • Вуглеводи – 23.0 г

Спосіб приготування:

  • Підготуйте продукти: дістаньте з холодильника приблизно за півгодини до приготування – вершки, сир, яйця та масло. Масло обов’язково має встигнути розм’якнути.
  • Приготуйте основу чізкейка: у блендері подрібніть печиво, додайте горіх мускатний. З’єднайте подріблене печиво з маслом і добре перетріть у руках.
  • Застеліть дно форми для випікання пергаментом і змастіть разом із бортиками вершковим маслом. Роздрібнене печиво утрамбуйте рівномірно. Можете зробити невеликий борт за бажанням.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів та поставте основу випікатися на 10 хвилин. Вийміть та остудіть при кімнатній температурі.
  • Приступаємо до вершкової начинки. Додайте в сир ванільний ароматизатор, лимонний сік та цукор. Перемішайте лопаткою або за допомогою міксера на мінімальній швидкості. Тільки не збивайте, інакше в масі з’являться бульбашки. Готовий чізкейк вийде з дірками.
  • Додайте яйця по одному та ретельно, але обережно перемішуйте. Тепер використовуйте лише лопатку. Якщо перестаратися та почати збивати масу – вона стане рідкою.
  • Додайте вершки і акуратно перемішайте.
  • Викладіть масу на основу печива. Сирна начинка може виходити текучою або навпаки щільною, більше схожою на сметану. Консистенція залежить від текстури інгредієнтів. Тож не лякайтеся – ви все зробили правильно.
  • Розрівняйте верхній шар так, щоб вийшло гарно на ваш смак. Кілька разів струсіть форму, щоб звільнити зайве повітря.
  • Поставте випікатися у розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин зменште температуру до 110 градусів. Випікайте приблизно 1,5 години на режимі верх-низ. На дно духовки поставте каструльку із водою.
  • Чізкейк готовий, коли по краях твердо, а в центрі трохи рідкувато. Він не повинен зарум’янитися. Для цього накрийте фольгою.
  • Вимкніть духовку, відкрийте та залиште чізкейк на годину всередині. Вийміть, накрийте рушником і залиште на столі, доки не охолоне. Акуратно відокремте бортики ножем від стінок форми і поставте в холодильник на ніч.
  • Вранці вийміть чізкейк із форми та прикрасьте за бажанням.

Приготування чізкейка займе близько 2,5 години. Найдовше в рецепті: дати десерту охолонути в холодильнику.