Як приготувати американський десерт вдома? Напевно, ви не раз хотіли це зробити. Не варто боятися його уявної складності – ви впораєтеся! Перевірте, які інгредієнти ви вже маєте, докупіть відсутні. Готуйте за нашою зрозумілою інструкцією.
Приготуйте класичний чізкейк Нью-Йорк! Напевно ви багато разів куштували його в кав’ярнях, але поки що так і не зважилися приготувати самостійно. На смак чізкейк нагадує вершковий пломбір: він так і тане в роті!
В основі чізкейку товчене пісочне печиво. Начинка – м’який вершковий сир, або творог, цукор, жирні вершки. Десерт випікають у духовці або готують на водяній бані. Ми пропонуємо дотримуватись першого способу. (Читайте також, Як позбутися залежності від солодкого, повністю не виключаючи його з меню?).
Цікавий факт: свою історію десерт бере із Стародавньої Греції. Чізкейк згадується у книзі грецького лікаря, його подавали переможцю Олімпійських ігор. У ті часи це був пиріг із козячого чи овечого молока, з’єднаного з пшеничним борошном, яйцями та медом. Як і зараз, тоді його запікали.
Складові чізкейку «Нью-Йорк»:
- Печиво бісквітне – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вершки 35% – 200 мл.
- Цукор – 150 гр.
- Мускатний горіх – 0.25 ч.л.
- Вершковий сир – 600 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Лимонний сік – 1 ч.л.
Енергетична цінність:
- Калорійність – 426.0 ккал
- Білки – 1.0 г
- Жири – 3.0 г
- Вуглеводи – 23.0 г
Спосіб приготування:
- Підготуйте продукти: дістаньте з холодильника приблизно за півгодини до приготування – вершки, сир, яйця та масло. Масло обов’язково має встигнути розм’якнути.
- Приготуйте основу чізкейка: у блендері подрібніть печиво, додайте горіх мускатний. З’єднайте подріблене печиво з маслом і добре перетріть у руках.
- Застеліть дно форми для випікання пергаментом і змастіть разом із бортиками вершковим маслом. Роздрібнене печиво утрамбуйте рівномірно. Можете зробити невеликий борт за бажанням.
- Розігрійте духовку до 200 градусів та поставте основу випікатися на 10 хвилин. Вийміть та остудіть при кімнатній температурі.
- Приступаємо до вершкової начинки. Додайте в сир ванільний ароматизатор, лимонний сік та цукор. Перемішайте лопаткою або за допомогою міксера на мінімальній швидкості. Тільки не збивайте, інакше в масі з’являться бульбашки. Готовий чізкейк вийде з дірками.
- Додайте яйця по одному та ретельно, але обережно перемішуйте. Тепер використовуйте лише лопатку. Якщо перестаратися та почати збивати масу – вона стане рідкою.
- Додайте вершки і акуратно перемішайте.
- Викладіть масу на основу печива. Сирна начинка може виходити текучою або навпаки щільною, більше схожою на сметану. Консистенція залежить від текстури інгредієнтів. Тож не лякайтеся – ви все зробили правильно.
- Розрівняйте верхній шар так, щоб вийшло гарно на ваш смак. Кілька разів струсіть форму, щоб звільнити зайве повітря.
- Поставте випікатися у розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин зменште температуру до 110 градусів. Випікайте приблизно 1,5 години на режимі верх-низ. На дно духовки поставте каструльку із водою.
- Чізкейк готовий, коли по краях твердо, а в центрі трохи рідкувато. Він не повинен зарум’янитися. Для цього накрийте фольгою.
- Вимкніть духовку, відкрийте та залиште чізкейк на годину всередині. Вийміть, накрийте рушником і залиште на столі, доки не охолоне. Акуратно відокремте бортики ножем від стінок форми і поставте в холодильник на ніч.
- Вранці вийміть чізкейк із форми та прикрасьте за бажанням.
Приготування чізкейка займе близько 2,5 години. Найдовше в рецепті: дати десерту охолонути в холодильнику.