На Чернівеччині представникики УПЦ МП не пускали до церкви домовину з загиблим військовим

У Чернівецькій області, а саме у с. Задубрівка представники УПЦ МП намагалися не пропустити до місцевої церкви домовину з загиблим воїном для відспівування.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на Молодий Буковинець, мати загиблого військового зі сльозами на очах просила пустити домовину до церкви. Стоячи біля домовини загибло сина, мати зі сльозами на очах говорила “Пустіть дитину до церкви”.

Як повідомляє видання, віряни церкви архістратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. Громада має всі необхідні документи, але УПЦ МП все одно не дозволяє їм проводити богослужіння.

“Сьогодні ховаємо третього воїна з нашого села. Їх усіх не заносили до церкви. Люди зійшли, бо вже не могли цього терпіти. Ми маємо документи, що можемо користуватися храмом. Мама просила занести тіло до церкви. Спочатку хотіли добитися цього мирним шляхом, але довелося силою”, – розповідає прихожанка ПЦУ Сидора, передає Суспільне.

Група людей змогла зайти через бічні двері храму. За словами одного з чоловіків Олександра Сергієнка, там їх зустріли три чоловіки та священник.

“Вони використовували проти нас вогнегасники, щоб не пустити до церкви. Але ми змогли зайти. Центральні двері храму вони підперли ломом. Ми це акуратно прибрали й відкрили двері, щоб занести тіло героя всередину”, – розповідає Олександр.

За його словами, з будівлі храму також зняли табличку з написом, що церква у підпорядкуванні УПЦ.