7 ознак, що у вашої душі було багато минулих життів – а ви й не знали

Розповідаємо про очевидне та неймовірне.

В індуїзмі, буддизмі та деяких інших релігіях, а також філософських та езотеричних вченнях вірять у реінкарнацію (або сансару) — переселення чи перевтілення душі з одного тіла в інше протягом кількох земних життів. Іншими словами, після смерті наша душа знову перероджується, щоб «відпрацювати свою карму» або виконати завдання, з якими ми не впоралися у минулому.

Мета душі при реінкарнації — досягти просвітлення, тобто відмовитися від земних насолод на користь духовного розвитку, що має на увазі дотримання законів, прописаних у всіх священних писаннях. А щойно душа досягне цієї програми, її кармічні роботи закінчаться, реінкарнація теж.

душі
Young woman smiling and covering ears (double exposure)

На щастя, завдяки деяким знакам, що нас переслідують, все-таки можна зрозуміти, чи були в нашій душі інші життя.

1. Вам знайоме почуття дежавю

Чи були у вашому житті випадки, коли, опиняючись на новому місці, ви усвідомлювали, що вже були там, тільки згадати, коли саме, не могли? А може, в розмові ви помічали, що колись чули такі самі фрази, хоча насправді такого бути ніяк не могло?

Якщо так, то ви живете не перше життя, і з вами сталося те, що відбувалося у минулому перевтіленні. Підсвідомість згадує моменти, які важко пояснити логікою.

2. Вам сняться кольорові та пророчі сни

Людство вивчає сни протягом багатьох століть. І найчастіше нам сниться те, що ми думаємо, але в інших інтерпретаціях. Однак далеко не всім сняться кольорові сни, які можна відтворити від початку до кінця. І тим більше сни, які потім збуваються. Кажуть, що подібний дар можуть мати тільки «досвідчені» душі.

душі

3. Ваші сни часто повторюються

Сни, які точно повторюються рік у рік, — це ще одна ознака того, що ви живете в цьому світі давно. Особливо якщо ваші нічні видіння пов’язані з обставинами, людьми чи місцями, про які ви зовсім нічого не знаєте. Є можливість, що таким чином підсвідомість згадує попередній досвід життя. І робить це у той момент, коли ви максимально розслаблені.

4. У вас добре розвинена інтуїція

Якщо ви невідомим для себе чином часто передбачаєте якісь події, що відбуваються у вашому житті чи житті інших людей, то ви живете не перше життя. Є думки, що розвиненою інтуїцією можуть мати лише ті душі, які отримали знання та мудрість з інших перевтілень. Це, до речі, великий талант, яким треба з вдячністю користуватися.

5. Вас тягне за собою релігія, езотерика, філософія і все непізнане

Перед тим, як досягти головної мети нашого існування — просвітлення, треба почитати праці людей, які цього прагнули. І якщо ваша душа тягнеться до подібних знань, значить, ви на шляху виправлення помилок, здійснених у минулому житті.

6. Ви намагаєтеся не допускати життєвих помилок

І якщо говорити про помилки, то «досвідчена» душа їх, звичайно, припускає менше. Або, принаймні, розуміє їхню суть. Проаналізуйте своє життя: наскільки чиста ваше совість, чи вдається вам не піддаватися спокусам, чи вмієте ви прощати?

Душі
Young woman standing in front of sun, backlit

7. Ви почуваєтеся старше своїх років

Вчені у всьому світі давно говорять про дітей-індиго, розвиток яких багато в чому випереджає їхній реальний вік. У наш час такого терміну не було. Але якщо ви часто відчували себе старше свого віку, вказаного в паспорті (не за зовнішніми ознаками, звичайно!) або вам говорили, що ви міркуєте не за роками мудро, значить досвід минулих життів у вас є.