Набрякають ноги: що робити?

Це питання турбує нас насамперед у весняно-літні місяці, а також під час вагітності. Крім цього, набряклість ніг може виникнути ще як побічний ефект деяких захворювань.

Коли набрякають ноги – що робити: фізична активність

Рано чи пізно будь-яка жінка ставить питання: чому набрякають ноги і що робити, щоб позбутися цієї проблеми? Щоб позбавитися набряклості ніг за відсутності очевидної причини (різкий набір ваги, вагітність, тощо) або хоча б зменшити дискомфорт, потрібно вести активний спосіб життя і регулярно робити фізичні вправи. Щоб зменшити кількість рідини, яка накопичується в нижніх кінцівках, що, як відомо, є однією з причин набряклості ніг, також рекомендується знижувати споживання солі в їжі. (Читайте також, 14 причин, які не дають вам схуднути, навіть якщо займаєтеся спортом). Якщо ноги набрякли дуже швидко або якщо вони набрякають поступово, але дуже сильно, потрібно звертатися за медичною допомогою відразу. Набряклі ноги можуть бути симптомом серцевої або ниркової недостатності.

Що ще можна зробити, якщо набрякають ноги? Підтримувати нормальну вагу тіла. Зайва вага завжди негативно впливає на здоров’я. Через надмірну вагу (ожиріння) наше тіло відкладає воду, яка в подальшому призводить до набрякання ніг. Підтримка здорової ваги допомагає організму нормально функціонувати, а також допомагає запобігти виникненню набряків у нижніх кінцівках.

Що робити, якщо ноги набрякають, але тяжкі фізичні навантаження протипоказані? Тоді регулярно займайтеся гімнастикою, фізкультурою, айробікою, легкими видами спорту. Вправи допомагають організму залишатися у формі, допомагають виводити надлишкову рідину та токсини. Звичка до регулярних вправ допоможе позбутися набряклості. А щоб підвищити мотивацію, робіть вправи разом із подругою.

набрякають

Правильне харчування

Замислюючись про те, що робити, якщо ноги набрякають, не забувайте і про правильну дієту. Вживайте натуральні продукти, які працюють як сечогінні засоби, щоб допомогти організму позбутися зайвої рідини. Такі продукти включають селера, імбир, зелений чай, буряк, овес, помідори, часник, журавлинний сік, яблучний оцет, спаржа, петрушка. І, звичайно, кавун.

Уникайте продуктів, які містять надто багато солі. Заморожені обіди та консервовані супи часто містять її стільки, що разом із їжею людина споживає величезну кількість води. Коли ви робите покупки в магазині, перевіряйте етикетки на продуктах, щоб переконатися в тому, що рівень натрію є прийнятним. Коли будете консультуватися зі своїм лікарем, щодо того, що робити, якщо опухають ноги, уточніть у нього максимальну кількість солі, яку ви можете споживати щодня. Це допоможе вам зрозуміти, яких продуктів вам слід уникати, щоб не мати проблем із набряклістю ніг.