Важлива молитва на Чистий Четвер перед образом “Тайна вечеря”

У 2023 році на 13 квітня випадає 4 день Страсного тижня, він називається Чистий четвер. Свою назву цей день отримав внаслідок однієї з важливих подій Євангелії, пов’язаних з останніми днями земного життя Ісуса, повідомляє “Це моя Україна“.

Чистий Четвер і Тайна вечеря

У Великий четвер Страсного тижня віруючі згадують Тайну вечерю – спільну трапезу Ісуса Христа та його учнів. Саме тоді вперше Христом розламав хліб, роздав його шматки апостолам, а потім подав їм вино – ці дії Спасителя стали основою обряду причастя. Потім Ісус омив ноги апостолам – звідси назва «Чистий», яку отримав четвертий день Страсного тижня. Коли відбувалася Тайна вечеря, Ісус уже був обізнаний про випробування, які випадуть на нього, у тому числі був у курсі віроломної зради Юди. До нього залишалося лише кілька годин.

Події Євангелія відображено й у народних традиціях. Так, у давнину на Чистий Четвер пекли хліб, шматочок якого обов’язково мав з’їсти кожен член сім’ї. Віруючим у цей день дозволялося вживати пісні гарячі страви з олією.

Вам буде цікаво: “Бог врятував”: телефон дивним чином зупинив кулю і врятував життя воїну.

В цей день також потрібно щиро помолитися.

Молитва на Чистий Четвер перед образом “Тайна вечеря”

Вечері Твоєї тайної днесь, Сину Божий, мене причасника прийми, бо ворогам Твоїм тайни не повім і поцілунку не дам Тобі, як Юда, але, як розбійник, ісповідаюся Тобі: Пом’яни мене, Господи, у царстві Твоїм. Та не в суд і не в осуд буде мені причастя Святих Твоїх Таїн, Господи, але на зцілення душі і тіла. Амінь”.

Чистий Четвер
іконка “Тайна вечеря”

Прикмети погоди на 13 квітня

Ось які прикмети погоди існували в давнину серед наших предків на цей день:

  • Тепла погода 13 квітня – до спекотного літа;
  • Туман уранці цього дня обіцяє швидкий початок дощів.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  в Telegram.